Αυτοτραυματίστηκε ο 85χρονος υποστήριξαν κόρη και εγγονός

Αυτοτραυματίστηκε ο 85χρονος υποστήριξαν κόρη και εγγονός

Αυτοτραυματίστηκε ο 85χρονος υποστήριξαν κόρη και εγγονός

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 863 ΦΟΡΕΣ

Απολογήθηκαν στην ανακρίτρια και αφέθηκαν ελεύθεροι

Τον ισχυρισμό πως ο 85χρονος αυτοτραυματίστηκε με αποτέλεσμα να υποκύψει μερικές μέρες αργότερα στα τραύματά του, επανέλαβαν χθες στην ανακρίτρια Ρόδου η 57χρονη κόρη και ο 31χρονος εγγονός του, αρνούμενοι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση που τους αποδίδεται.

Το περιστατικό είχε συμβεί στις 2 Νοεμβρίου 2015 στην Ιαλυσό στο σπίτι όπου διέμενε ο ηλικιωμένος, ο οποίος είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου και υπέκυψε στα τραύματά του, το απόγευμα της 11ης Νοεμβρίου 2015.

Ο 85χρονος είχε βρεθεί αιμόφυρτος στο σπίτι του, έχοντας σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα του, ωστόσο εκείνο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να χάσει τη μάχη για τη ζωή, ήταν ο τραυματισμός του στο ήπαρ.

Σε βάρος της κόρης και του εγγονού ασκήθηκε αρχικά ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατηγορία για την οποία συνοδευόμενοι από τους δικηγόρους τους κ.κ. Στέλιο Κιουρτζή, και Ιωάννη Κούκουλα (για τον 31χρονο) και Μανώλη Κουτσούκο (για την 57χρονη) απολογήθηκαν στις 6 Νοεμβρίου και είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής τους τρεις φορές το μήνα (1η, 11η και 21 κάθε μήνα) στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους και την καταβολή εγγυοδοσίας 5000 ευρώ έκαστος.

Ωστόσο μετά την κατάληξη του 85χρονου, η κατηγορία τροποποιήθηκε σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση για την οποία οι δύο κατηγορούμενοι έδωσαν χθες εξηγήσεις στην ανακρίτρια Ρόδου και αμέσως μετά αφέθηκαν ελεύθεροι με τους ίδιους περιοριστικούς όρους.

«Απόπειρα αυτοχειρίας» αναφέρει η ιατροδικαστική
Μάνα και γιος επανέλαβαν τα όσα και στην πρώτη απολογία τους είχαν δηλώσει αρνούμενοι κάθε κατηγορία που τους αποδίδεται, ενώ επεσήμαναν το περιεχόμενο της ιατροδικαστικής έκθεσης που έχει γίνει για τον θάνατο του 85χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την ιατροδικαστική προκύπτει ότι ο θάνατος του παππού και η πολυπλοκότητα των τραυματισμών του, οφείλονται στην πτώση του από ύψος και από τάση αυτοχειρίας, λόγω της διατάραξης εκ της οποίας έπασχε. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής «τα τραύματα που διαπιστώθηκαν εξωτερικώς στο θώρακα και το επιγάστριο έχουν προκληθεί από νύσσον και τέμνον όργανο. Η συνολική εικόνα των ανωτέρω τραυμάτων (βαρύτητα, εντόπιση – κατανομή) είναι ενδεικτική πρόκλησης από το ίδιο το άτομο στο πλαίσιο απόπειρας αυτοχειρίας».
Αυτό το γεγονός επεσήμαναν οι δύο κατηγορούμενοι οι οποίοι και δήλωσαν πως ουδεμία σχέση έχουν με τα όσα τους καταλογίζονται.
Ειδικότερα, βάση των ίδιων πληροφοριών, ο 31χρονος εγγονός απολογούμενος δήλωσε πως όχι μόνο έχει ιδιαίτερη αδυναμία στον παππού του αλλά είναι και ο αγαπημένος του εγγονός.

Ο ίδιος επεσήμανε πως ουδέποτε στο παρελθόν έχει απασχολήσει έστω και για Πταισματική παράβαση και είναι η πρώτη φορά που έχει επαφή με τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές, ενώ όλα τα χρόνια είχε άριστες σχέσεις με συγγενείς, φίλους αλλά και τους συναδέλφους του στην εργασία του. Ο 31χρονος είπε πως ζει με την σύζυγό του στο ισόγειο διαμέρισμα απέναντι από το σπίτι όπου ζούσαν ο παππούς του με την 88χρονη γιαγιά του η οποία επίσης απεβίωσε λίγο καιρό μετά τον θάνατο του 85χρονου.
Τ

ο ηλικιωμένο ζευγάρι – είπε ο εγγονός συχνά πυκνά διαπληκτιζόταν καθώς η 88χρονη γιαγιά η οποία δεν είχε πλήρη πνευματική διαύγεια κατηγορούσε τον παππού και σύζυγό της ότι διατηρούσε εξωσυζυγικές σχέσεις με διάφορες γυναίκες!

Ένας τέτοιος καβγάς σημειώθηκε και λίγο πριν τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας 2 Νοεμβρίου 2015 οπότε και ο 31χρονος πήγε στο διαμέρισμα των παππούδων του για να ηρεμήσει τον 85χρονο – όπως έκανε κάθε φορά- λέγοντας του να μην δίνει σημασία στην γιαγιά η οποία δεν ξέρει τι λέει. Η διαδικασία αυτή κράτησε μερικά λεπτά και στη συνέχεια, όπως είπε στην ανακρίτρια, επέστρεψε στο διαμέρισμά του και έπεσαν να κοιμηθούν με τη σύζυγο του.

Λίγα λεπτά αργότερα ξεκίνησαν και πάλι οι φωνές, ενώ όταν σχεδόν είχε αποκοιμηθεί, άκουσε τον 85χρονο να φωνάζει βοήθεια και την γιαγιά του να φωνάζει το όνομα του εγγονού. Η σύζυγός του τον σκούντησε αφού θεώρησε πως ίσως είχε συμβεί κάτι σοβαρό και ο εγγονός πήγε ξυπόλητος στο διαμέρισμα του παππού όπου η πόρτα ήταν ανοικτή και η γιαγιά φώναζε πως «ο παππούς έπιασε τα μαχαίρια και σφάχτηκε».

Τότε ο εγγονός είδε μία κηλίδα αίματος στο μαξιλάρι του καναπέ και άρχισε να φωνάζει τον παππού, ενώ παράλληλα τον έψαξε στο διπλανό δωμάτιο χωρίς αποτέλεσμα, αφού όπως του είπε τελικά η σύζυγός του ήταν έξω στην αυλή. Βγαίνοντας ο 31χρονος εγγονός είδε τον παππού του ξαπλωμένο και αιμόφυρτο, (αιμορραγούσε κυρίως από το πρόσωπο και το στήθος του), να φωνάζει βοήθεια.

Τότε ο εγγονός πήδηξε από το μπαλκόνι, πήγε δίπλα του και τον ρώτησε τι είχε συμβεί, χωρίς να πάρει απάντηση, αφού το μόνο που έκανε ο παππούς ήταν να φωνάζει από τον πόνο και να ζητάει βοήθεια. Στη συνέχεια ο 31χρονος έτρεξε πίσω στην πολυκατοικία και ανέβηκε στον πρώτο όροφο στο διαμέρισμα της μητέρας του στην οποία και είπε ότι ο παππούς είχε χτυπήσει και της ζήτησε να κατέβει κάτω γρήγορα.

Επειδή ο παππούς τους είπε ότι κρυώνει ο 31χρονος τον σκέπασε με μία κουβέρτα και άμεσα κάλεσε το ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Διαβάστε ακόμη

Ανήλικος λήστεψε στη Ρόδο και συνελήφθη στην Κεφαλονιά

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Καταδικάστηκε 23χρονος για θανατηφόρο τροχαίο στ’ Αφάντου

Κρατούμενος στις φυλακές εντοπίστηκε με μικροποσότητα ναρκωτικών

Συνελήφθη για κλοπή από κατοικία

Με 190 βεγγαλικά στο όχημά του εντοπίστηκε 19χρονος

52χρονη αφαίρεσε χρυσό δακτυλίδι

Ελεύθεροι με όρους οι γονείς του βρέφους που βρήκε τραγικό θάνατο