Κίνδυνος να... έρθουν χειρότερες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Κίνδυνος να... έρθουν χειρότερες  καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Κίνδυνος να... έρθουν χειρότερες καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 846 ΦΟΡΕΣ

Απάντηση του συλλόγου εργαζομένων της ΥΠΑ

Τον κώδωνα του κινδύνου για δύσκολες μέρες και... νύχτες που έρχονται στο αεροδρόμιο της Ρόδου για τους μήνες αιχμής, κρούει και ο σύλλογος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, με αφορμή τις ουρές ταλαιπωρίας που διαδραματίστηκαν την πρωτομαγιά στους χώρους αναχωρήσεων του «Διαγόρας».

Στην επιστολή – απάντηση η οποία υπογράφεται από τον πρόεδρο κ. Φώτη Λουλουδάκη και τον γενικό γραμματέα του Συλλόγου κ. Νικηφόρο Στρατήγη, αναφέρεται συγκεκριμένα:

«Την Πέμπτη 5/5/2016 δόθηκε στη δημοσιότητα ρεπορτάζ με τίτλο «εικόνες ντροπής στο αεροδρόμιο Ρόδου την Πρωτομαγιά». Είναι αλήθεια ότι τέτοιες εικόνες δεν θα έπρεπε να παρουσιάζονται σε ένα σύγχρονο αεροδρόμιο όπως αυτό της Ρόδου. Είναι αλήθεια ότι δεν επιτρέπεται επιβάτες να ταλαιπωρούνται κατά τις διακοπές τους ή τις μετακινήσεις τους στον Τόπο μας. Οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αισθάνονται υπεύθυνοι και έχουν την ίδια ευαισθησία με όλους τους συμπολίτες μας που δεν θέλουν να παρουσιάζονται τέτοια φαινόμενα.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας όμως θα πρέπει να τονιστούν τα εξής:

Ο κύριος λόγος των καθυστερήσεων στο Αεροδρόμιο ήταν η έλλειψη προσωπικού της ιδιωτικής εταιρείας security που έχει αναλάβει τη φύλαξη και τη διεκπεραίωση των ελέγχων των επιβατών. Στην εν λόγω εταιρεία το προσωπικό αμείβεται με μισθούς της τάξης των 500 ευρώ.

Σε αναζήτηση εργαζομένων να εργαστούν με νυχτερινές βάρδιες και την παραπάνω αμοιβή αδυνατεί να βρει κατάλληλο αριθμό προσωπικού. Ποιος θα εργαστεί εποχιακά με τέτοιες συνθήκες και αμοιβές όταν θα πρέπει να πληρώσει και για την εκπαίδευση του; Παρόλη την υποχρέωση της εταιρείας Security να παρέχει έως και 90 άτομα εργαζόμενους, την Πρωτομαγιά η εταιρεία είχε μόλις 30 άτομα στην βάρδια… Εκ των πραγμάτων ήταν αδύνατον να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις της ώρας αιχμής. Δυστυχώς αυτό είναι το μέλλον της εργασίας στη Χώρα μας με πολύ δύσκολες συνθήκες εργασίας, ελάχιστη αμοιβή αλλά και μειωμένη εξυπηρέτηση. Αυτή φοβούμαστε θα είναι και η εικόνα των αεροδρομίων μετά την ιδιωτικοποίηση τους από την FRAPORT με συμπίεση του εργατικού κόστους, εργαζομένους τρίτων Χωρών (σύμφωνα με ότι γράφει η σύμβαση) και εκτόξευση των ναύλων…

Οι επί αρκετές ώρες καθυστερήσεων την Πρωτομαγιά είναι μάλλον υπερβολή αφού μέσα σε δύο ώρες ομαλοποιήθηκε η κατάσταση με παρέμβαση της υπηρεσίας. Κίνδυνος να χαθούν πτήσεις από επιβάτες δεν υπήρξε αφού η κατάσταση ήταν υπό στενή παρακολούθηση των αρμοδίων. Καταβάλλονται επίσης προσπάθειες για εξεύρεση προσωπικού και επαφές με την εταιρεία Security από την Υπηρεσία ώστε να μην επαναληφθεί το φαινόμενο.

Ο Σύλλογος των εργαζομένων ωστόσο εκφράζει τις επιφυλάξεις και την αγωνία του για το αν θα καταφέρει η εταιρεία να ανταποκριθεί στην πρόκληση του Ιουλίου και του Αυγούστου οπότε και η κίνηση θα είναι τεράστια. Πρόβλημα αποτελεί επίσης και η υποστελέχωση του Αστυνομικού τμήματος του Αερολιμένα που με ελάχιστο προσωπικό θα πρέπει να διενεργεί το διαβατηριακό έλεγχο στις εκτός Sengen χώρες (Ρωσία, Μ. Βρετανία κτλ). Το παραπάνω θα δημιουργήσει μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία και θα πρέπει να ανησυχήσει τους αρμοδίους. Ως υπάλληλοι και ως πολίτες έχουμε την υποχρέωση να υπενθυμίζουμε ότι τα φαινόμενα που παρουσιάζονται είναι αποτέλεσμα της χρόνιας υποβάθμισης της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, της αποψίλωση από προσωπικό και της υποχρηματοδότησης των αεροδρομίων που έχουν όλα ως τελικό σκοπό το ξεπούλημα των υποδομών της Χώρας…»

Διαβάστε ακόμη

Σε πολλά χωριά της Ρόδου βρέθηκε με την οικογένειά του τις ημέρες του Πάσχα ο Δήμαρχος Ρόδου

Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA) | Η Ελλάδα υποδέχεται πανέτοιμη τους τουρίστες - Δηλώσεις του Δημάρχου Ρόδου κου Αλέξανδρου Κολιάδη

Γ. Νικητιάδης: Συνεχίζει την περιοδεία του στα νησιά μας και αυτή την εβδομάδα

Έφυγε από τη ζωή ο παραδοσιακός οργανοπαίκτης από τον Αρχάγγελο, Αντώνης Κ. Τσακίρης

Συμβαίνει τώρα: τροχαίο ατύχημα στην Ψαροπούλα

Προσοχή: Χωρίς φανάρια η διασταύρωση Ρόδου-Λίνδου με Τραουνού!

Στις φλόγες τυλίχθηκε τα ξημερώματα στη Ρόδο σταθμευμένο όχημα (βίντεο)

Εντυπωσιακά κι ελπιδοφόρα τα πρώτα στοιχεία για την εξέλιξη του τουρισμού φέτος στη χώρα μας