Έφυγε το «Διαγόρας» από τα Δωδεκάνησα

Έφυγε το «Διαγόρας» από τα Δωδεκάνησα

Έφυγε το «Διαγόρας» από τα Δωδεκάνησα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2957 ΦΟΡΕΣ

Θα πάει στο Μαρόκο και θα αντικαστασταθεί από το “Blue Star Paros”

Το τελευταίο του δρομολόγιο στα Δωδεκάνησα πραγματοποίησε χθες το πλοίο "ΔΙΑΓΟΡΑΣ" αναχωρώντας από Ρόδο με τελικό προορισμό τον Πειραιά.

Αμέσως μετά θα καταπλεύσει στη Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος για ένα 10ημερο περίπου προκειμένου να προετοιμαστεί προκειμένου να αναχωρήσει για Μαρόκο όπου θα δρομολογηθεί αρχικά σε τοπικές γραμμές και στη συνέχεια στη Δυτική Μεσόγειο που θα συνδέουν το Μαρόκο με την Ευρώπη (Ισπανία, Γαλλία), με κυριότερο ενδιαφέρον τα λιμάνια της Νότιας Γαλλίας (Sete) και του Nador (Μαρόκο).

Μαζί με το «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» θα ταξιδέψει και το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ».
Να σημειώσουμε ότι η συνεργασία των Ελληνικών Εταιρειών γίνεται με ισχυρό μπλοκ μαροκινών τραπεζών.

Τα δρομολόγια του «ΔΙΑΓΟΡΑΣ» στα Δωδεκάνησα θα αναλάβει το πλοίο "Blue Star PAROS”.
Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι το "Blue Star PAROS” έχει ελάχιστες καμπίνες και συγκεκριμένα μόνο 26 έναντι τις 131 που διαθέτει το "ΔΙΑΓΟΡΑΣ"
Επίσης έχει μικρότερη δυνατότητα μεταφοράς οχημάτων το «Blue Star PAROS” ήτοι 230 έναντι 274 του "ΔΙΑΓΟΡΑΣ".

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΥΜΗΣ
Με αφορμή την αντικατάσταση του πλοίου “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” από το πλοίο “ΠΑΡΟΣ”, ο δήμαρχος Σύμης εξέφρασε με επιστολή που απέστειλε στην εταιρία Blue Star Ferries τις ευχαριστίες του. Πιο συγκεκριμένα αναφέρονται τα κάτωθι:

«Με την παρούσα επιστολή εκφράζουμε τις βαθύτερες ευχαριστίες μας στην εταιρία σας Blue Star Ferries για την αφοσίωση και προσήλωση στο καθήκον, αλλά κα για την αμέριστη συμπαράσταση στους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού μας, που επέδειξε τα τελευταία έξι χρόνια με το πλοίο “ΔΙΑΓΟΡΑΣ”, το οποίο αντικαθίσταται από το πλοίο “ΠΑΡΟΣ”.

Με αφορμή λοιπόν αυτή την αντικατάσταση εκφράζουμε την ικανοποίησή μας για την άριστη συνεργασία που έχουμε με την εταιρία σας. Είναι δε σημαντικό να εξάρουμε τη συμβολή του προσωπικού του πλοίου “Διαγόρας” που με ευγένεια και πίστη στο καθήκον του εξυπηρετούσε τους επιβάτες της νησιωτκής μας περιοχής και εν προκειμένω τους κατοίκους της Σύμης, πάντα με πνεύμα σεβασμού και αλτρουισμού.

Είμαστε ευγνώμονες για την άρση της γεωγραφικής απομόνωσης που συντελείται με τα αρίστης ποιότητας πλοία σας και ευχόμαστε το πλοίο “ΔΙΑΓΟΡΑΣ” να συνεχίσει να είναι καλοτάξιδο στους νέους προορισμούς που καλείται να επιτελέσει.
Είναι ευτύχημα που σας έχουμε κάθε Τετάρτη και Παρασκευή κοντά μας και ευελπιστούμε να διευρύνουμε τη συνεργασία μας καλύπτοντας περισσότερες ημέρες της βδομάδας σύνδεσης του νησιού μας με τη Ρόδο και τον Πειραιά, προς εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.

Με απεριόριστη εκτίμηση,
Ο δήμαρχος Σύμης
Λευτέρης Παπακαλοδούκας».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων