Ψιλό γαζί δουλεύει τους νησιώτες ο Καμμένος!

Ψιλό γαζί δουλεύει  τους νησιώτες ο Καμμένος!

Ψιλό γαζί δουλεύει τους νησιώτες ο Καμμένος!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 296 ΦΟΡΕΣ

Χαρακτήρισε αντισυνταγματική και εγκληματική την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, που... ψήφισε την Κυριακή

Εγκληματική και αντισυνταγματική χαρακτήρισε ο Πάνος Καμμένος τη ρύθμιση για αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά. Η παραπάνω δήλωση του υπουργού Αμυνας έγινε στη Σύρο, όπου βρέθηκε για το σύμφωνο συναντίληψης και συνεργασίας για την αξιοποίηση του στρατοπέδου στην Ερμούπολη και του πεδίου βολής στη Βάρη. Την παραίτηση του υπουργού ζητά η ΝΔ.

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, μία απόφαση αντισυνταγματική για την οποία δώσαμε μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή.
» Δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα στην παρούσα φάση, όμως παραμένει για εμάς πρώτη προτεραιότητα. Με την πρώτη ευκαιρία και τα πρώτα ωφέλη που θα υπάρξουν θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση αυτής της αδικίας» δήλωσε ο υπουργός.

Παραίτηση ζητά η ΝΔ
Την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας προκάλεσε η παραπάνω δήλωση, που ζητά την παραίτηση του υπουργού: “Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μία πράξη εγκληματική, είναι μια απόφαση αντισυνταγματική…”. Αυτά δήλωσε σήμερα στη Σύρο ο κ. Πάνος Καμμένος.
» Καταγγέλλει αυτά που ο ίδιος και ο συνεταίρος του κ. Τσίπρας ψήφισαν στη Βουλή, μόλις πριν από δύο ημέρες. Ομολογεί ότι έκαναν 'έγκλημα”. Ομολογεί ότι νομοθετούν αντισυνταγματικά.
» Τώρα πια δεν έχει άλλη επιλογή. Οφείλει να παραιτηθεί. Σήμερα».

Ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς δήλωσε: «Έχουμε χάσει το μέτρημα με το πόσες φορές ήταν να παραιτηθεί ο κ. Καμμένος. Και με τη χθεσινή του δήλωση για τον ΦΠΑ στα νησιά ομολόγησε ανερυθρίαστα ότι ψήφισαν μια αντισυνταγματική και εγκληματική πράξη. Προφανώς το “για την Ελλάδα ρε γαμώτο” έχει γίνει “για την καρέκλα ρε γαμώτο”.

ΤΟΥ ΤΑ ΕΨΑΛΛΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
Αίσθηση προκαλεί η ανακοίνωση που εξέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης για την επίσκεψη του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου στη Σύρο, με αφορμή την υπογραφή του συμφώνου συναντίληψης για το στρατόπεδο.

Με μία ανακοίνωση σε ειρωνικό ύφος, ο κ. Λεονταρίτης ασκεί δριμύτατη κριτική στον κ. Καμμένο και την κυβέρνηση για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην 2η ομάδα νησιών από την 1η Ιουνίου, ανάμεσά τους και η Σύρος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο αντιπεριφερειάρχης δεν έδωσε το παρών στην εκδήλωση, καθώ βρίσκεται εκτός Σύρου. Συγκεκριμένα, βρίσκεται στην Αθήνα όπου το απόγευμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απονείμει τα αριστεία στους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Αιγαίου σε εκδήλωση που θα γίνει στο Ίδρυμα Ωνάση.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Με αφορμή την επίσκεψη του Υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Πάνου Καμμένου στη Σύρο, ο Αντιπεριφέρειάρχης Κυκλάδων προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Καλωσορίζω στη Σύρο και στα νησιά του Ν. Αιγαίου τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο. Τον Υπουργό, ο οποίος ήταν ο πρώτος που είχε αντιδράσει σθεναρά ενάντια σ’ αυτούς που επεξεργάζοντο την αύξηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. για τα νησιά του Αιγαίου, τότε αλλά και μεταγενέστερα, εντός και εκτός Κοινοβουλίου, δηλώνοντας ότι το μέτρο αυτό «δε θα περάσει, γιατί είναι ολέθριο και καταστροφικό για τους νησιώτες και την ανάπτυξη των νησιών.

Τον ευχαριστώ λοιπόν και εκ μέρους όλων των υπερήφανων νησιωτών, που τηρώντας τη δέσμευσή του απέναντί τους, αγωνίστηκε σθεναρά και απέτρεψε την αύξηση των συντελεστών Φ.Π.Α.
Λυπάμαι πολύ που «ανειλημμένες υποχρεώσεις» δε μου επιτρέπουν να βρίσκομαι στη Σύρο και να του εκφράσω από κοντά τις ευχαριστίες μου.

Όσον αφορά το αντικείμενο της σημερινής επίσκεψής του στο νησί της Σύρου, δε θα κάνω το παραμικρό σχόλιο, προτού τοποθετηθούν δημόσια και επισήμως οι άμεσα εμπλεκόμενοι και οι έχοντες άμεσα ενδιαφέρον από τα αποτελέσματα, Δήμος Σύρου – Ερμούπολης και οι φορείς της Σύρου».

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Μ. ΚΟΝΣΟΛΑ
Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ., κ. Μάνος Κόνσολας, με αφορμή τις δηλώσεις του κ. Καμμένου για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Ο κ. Καμμένος, με τη χθεσινή του δήλωση, απέδειξε έχει πάρει διαζύγιο από την αλήθεια και τη σοβαρότητα.
Φυσικά και δεν πρόκειται να παραιτηθεί.
Για να γίνει Υπουργός Άμυνας απέδειξε ότι είναι ικανός για όλα.
Και για να παραμείνει Υπουργός Άμυνας τα ψήφισε όλα και θα ψηφίσει άλλα τόσα και ακόμα χειρότερα μέτρα.

Το μέτρο της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ δεν απέδωσε ούτε πρόκειται να αποδώσει.
Είναι ένα υφεσιακό και αντιαναπτυξιακό μέτρο που υπονομεύει την ανταγωνιστικότητα της νησιωτικής οικονομίας.
Πρέπει να ανακληθεί και αυτή οφείλει να είναι μια θέση που πρέπει να αποτελέσει κοινό τόπο για όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

Με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ αλλά και τις φορολογικές επιβαρύνσεις στον τουρισμό, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ουσιαστικά αναστείλει το άρθρο 101 του Συντάγματος για τη νησιωτικότητα.
Πάει πολύ, όμως, να προκαλεί με αυτό τον τρόπο τη νοημοσύνη των νησιωτών, ο κ. Καμμένος».

ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΥΣ ΝΗΣΙΩΤΕΣ
«Ομολογούν ότι εγκληματούν εις βάρος των νησιών και της ανάπτυξης και ειρωνεύονται τους νησιώτες δηλώνοντας ότι το πράττουν με αντισυνταγματικούς νόμους», σχολίασε ο γραμματέας της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλης Κεγκέρογλου, με αφορμή αναφορά του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου για τον ΦΠΑ στα νησιά.
«Θα βρουν μπροστά τους όχι μόνο τους νησιώτες αλλά και όλο τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Διαβάστε ακόμη

Πως γιορτάζεται το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα - Τα έθιμα της Δωδεκανήσου

Η AEGEAN και η Olympic Air μετέφεραν το Άγιο Φως στην ελληνική επικράτεια

Το έθιμο επιστροφής της εικόνας της Παναγιάς Σκιαδενής στο μοναστήρι

Συλλυπητήριο μήνυμα του δημάρχου Ρόδου για την απώλεια υπαλλήλου του δήμου

Σε κατανυκτικό κλίμα η περιφορά επιταφίων - Στον Αρχάγγελο της Ρόδου ο Δήμαρχος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πασχαλινό μήνυμα της βουλευτού Μίκας Ιατρίδη

Ευχετήριο μήνυμα του Αντ. Καμπουράκη

Ευχές του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη για το Πάσχα