Έκκληση των αγροτών για τα αδέσποτα αιγοπρόβατα και τα ελάφια

Έκκληση των αγροτών για τα αδέσποτα αιγοπρόβατα και τα ελάφια

Έκκληση των αγροτών για τα αδέσποτα αιγοπρόβατα και τα ελάφια

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 296 ΦΟΡΕΣ

Ζητούν από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να δώσει άμεσες λύσεις

Τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αποστόλου, προσκαλούν στο νησί οι αγρότες της Νότιας Ρόδου, για να δει τα προβλήματα που υπάρχουν με την αυθαίρετη βόσκηση των αιγοπροβάτων και με τις ζημιές που προκαλούν στις καλλιέργειές τους τα ελάφια και να δώσει άμεσες λύσεις.

Η επιστολή της συντονιστικής επιτροπής αγροτών της Νότιας Ρόδου, κοινοποιήθηκε επίσης στους βουλευτές Δωδεκανήσου, στον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, στο δήμαρχο Ρόδου, στον αντιπεριφερειάρχη Φ. Ζαννετίδη και στον αντιδήμαρχο Γ. Πόκκια.
Ειδικότερα αναφέρονται στην επιστολή τα εξής:

“Κύριε Υπουργέ,
Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση του πληθυσμού των ελαφιών στο νησί της Ρόδου και κυρίως στις περιοχές της Ν Ρόδου.

Η καταστροφή των δασών από τις Πυρκαγιές, η παρατεταμένη ανομβρία και η έλλειψη τροφής έχουν σαν αποτέλεσμα τις τεράστιες ζημιές στις καλλιέργειες και κατά συνέπεια την οικονομική καταστροφή των αγροτών.
Επίσης μεγάλο και σοβαρό πρόβλημα δημιουργεί και η ανεξέλεγκτη και ανεπιτήρητη βόσκηση που αυξάνει το μέγεθος της καταστροφής των καλλιεργειών της περιοχής μας.

Και εννοείται ότι τα παραπάνω αποτελούν έναν από τους σημαντικούς λόγους ατυχημάτων στους δρόμους του νησιού εν όψει βέβαια και της τουριστικής σεζόν.

Κύριε Υπουργέ, θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα δώσετε λύση στα σημαντικά για την επιβίωση πλέον προβλήματα των αγροτών της Νότιας Ρόδου και μάλιστα άμεσα αλλά και να βρεθεί λύση για την επιβίωση των ελαφιών.
Επίσης θα επιθυμούσαμε την δική σας παρουσία στο νησί για να διαπιστώσετε και ο ίδιος το μέγεθος των προβλημάτων του πρωτογενή τομέα και τον καθημερινό αγώνα των Ρόδιων αγροτών.
Η πρόσκληση των Αγροτών της Νότιας Ρόδου για φιλοξενία είναι ανοιχτή.

Η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ν. Ρόδου
Σαββίδης Γεώργιος
Ακκούρης Σταύρος
Κώστας Θωμάς
Μανωλάκης Γεώργιος
Περούλης Εμμανουήλ
Φραζής Νικόλαος”

Διαβάστε ακόμη

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Αλέξανδρος Κολιάδης: Η επέκταση του γηπέδου και η αύξηση χωρητικότητας του Κλειστού Γυμναστηρίου της Καλλιθέας, είναι μόνο η αρχή!

Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στον τόπο μόνιμης διαμονής τους για τις εορτές του Πάσχα