Στοχευμένη και μεθοδευμένη προπαγάνδα κατά των νησιών

Στοχευμένη και μεθοδευμένη προπαγάνδα κατά των νησιών

Στοχευμένη και μεθοδευμένη προπαγάνδα κατά των νησιών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 504 ΦΟΡΕΣ

Εγώ δεν πιστεύω τα στοιχεία δηλώνει ο περιφερειάρχης

Για στοχευμένη και μεθοδευμένη προπαγάνδα εναντίον των νησιών που συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη έκανε λόγο χτες ο περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου κλήθηκε να σχολιάσει τα στοιχεία εσόδων του ΦΠΑ σύμφωνα με τα οποία η πτώση στη Ρόδο ανέρχεται σε ποσοστό 39%.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος ως προς το ότι τα νησιά είναι στοχοποιημένα και με ένα πολύ βάρβαρο και ανήθικο τρόπο συνεχίζεται η προπαγάνδα εναντίον τους» είπε ο περιφερειάρχης προσθέτοντας τα εξής: «Γνωρίζουμε όλοι το ποσοστό υστέρησης σε μερικά ελληνικά νησιά. γνωρίζουμε το ποσοστό υστέρησης ΦΠΑ σε άλλες πόλεις; Αυτό το κράτος περίμενε να ζήσει από το ΦΠΑ της Ρόδου; Ή της Κω; Γιατί δε γνωρίζουμε το ποσοστό υστέρησης των υπολοίπων ελληνικών πόλεων γιατί; Κάποιος πρέπει να το απαντήσει αυτό.

Εγώ δεν πιστεύω τα στοιχεία, δεν τους εμπιστεύομαι.
Το 2015 στο ΦΠΑ έκαναν πολύ επιλεκτική τεχνικά εσφαλμένη εν γνώσει τους αποτύπωση των εσόδων αφήνοντας έξω τα έσοδα που εισπράττονταν από τον ΦΠΑ στις εφορείες της Αθήνας».

Ειδικότερα ο κ. Χατζημάρκος αναφερόμενος στην επίθεση που δέχονται τα νησιά μας υπογράμμισε ότι καλλιεργείται μία προπαγάνδα εναντίον τους, και επεσήμανε ότι οι κακές αποδόσεις της οικονομίας οφείλονται στο ότι δεν υπάρχει τζίρος στην αγορά.

«Αισθάνομαι δικαιωμένος μόνο στο ότι μία πάρα πολύ μεθοδευμένη και στοχευμένη προπαγάνδα εναντίον των νησιών δυστυχώς συνεχίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη. Τώρα επειδή ντρέπονται για το κυνηγητό στα νησιά προσπαθούν να αποδείξουν ότι ήταν σωστές οι αποφάσεις τους και ότι εκεί είναι φοροφυγάδες.

Αυτό συνεχίζουν να καλλιεργούν. Υστέρηση υπάρχει γιατί δεν υπάρχει κύκλος εργασιών.
Όσο αυξάνεται το κίνητρο για τη φοροδιαφυγή τόσο αυξάνεται και η φοροδιαφυγή. Είναι ένα διαχρονικό μήνυμα» κατέληξε ο περιφερειάρχης.

Διαβάστε ακόμη

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή