Συναντήσεις με τους προέδρους των χωριών ξεκίνησε ο Αγ. Πάλλας

Συναντήσεις με τους προέδρους των χωριών ξεκίνησε ο Αγ. Πάλλας

Συναντήσεις με τους προέδρους των χωριών ξεκίνησε ο Αγ. Πάλλας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 313 ΦΟΡΕΣ

Σε διαδοχικές συναντήσεις με τους Προέδρους όλων των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων του νησιού έχει αποδυθεί ο νεορισθείς Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας κ. Αγαπητός Πάλλας, ο οποίος εδώ και μία εβδομάδα οργώνει το νησί με στόχο να αφουγκραστεί τα προβλήματα των τοπικών κοινωνιών αλλά και να ακούσει τα παράπονά τους, που έχουν να κάνουν κυρίως με τον τομέα της καθημερινότητας σε συνάρτηση με την έλλειψη προσωπικού.

Καταρχήν, προχθές ο ίδιος κάλεσε σε συνάντηση στο Γεννάδι τους Προέδρους των δέκα δ.κ. και τ.κ. της Νότιας Ρόδου, στον απόηχο βέβαια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην περιοχή πριν από μία εβδομάδα και κατέστρεψε πολλές καλλιέργειες. Η συζήτηση που έγινε ήταν σε καλό κλίμα με τους Πρόεδρους να αναγνωρίζουν τα προβλήματα που υπάρχουν, ωστόσο ζήτησαν ενίσχυση του προσωπικού της ΔΕΥΑΡ. Από τη συνάντηση αυτή, απουσίαζε μόνο ο Πρόεδρος της τ.κ. Απολακιάς, κ. Στάθης Διαμαντής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος θέλησε με αυτό τον τρόπο να διαμαρτυρηθεί για το γεγονός ότι, μία εβδομάδα μετά από την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε κυρίως το χωριό αυτό, πολλά προβλήματα στην καθημερινότητά των κατοίκων δεν έχουν επιλυθεί. Εκείνο που προτάσσουν οι κάτοικοι της περιοχής είναι να αποκατασταθούν οι ζημιές ώστε να μπορέσουν να επανέλθουν στην προτέρα κατάσταση τουλάχιστον σε ό,τι έχει να κάνει με τις καλλιέργειες που δεν έχουν καεί.

Βέβαια, τα συνεργεία της ΔΕΥΑΡ βρίσκονται στη Νότια Ρόδο όλες αυτές τις ημέρες αλλά το προσωπικό είναι ελάχιστο και δεν επαρκεί, ειδικά μετά από τέτοια καταστροφή. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Πάλλας έστειλε προχθές έγγραφο με το οποίο επίταξε πέντε άτομα από το Δήμο που μαζί με εκείνα της ΔΕΥΑΡ βρίσκονται πλέον στην περιοχή, δηλαδή ένα συνεργείο οκτώ ατόμων. Σημειώνεται ότι, χθες, μετέβη στη Νότια Ρόδο, για να εποπτεύσει τις εργασίες, και ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Καρατζιάς.

Πρώτιστο μέλημα, λοιπόν, είναι να απλωθούν τα δίκτυα ώστε να μπορούν να πάρουν νερό για τις καλλιέργειές τους και επίσης θέλουν στήριξη από προσωπικό για την ύδρευση και την άρδευση αφού δύο άτομα που κάνουν ό,τι μπορούν, δεν επαρκούν.
Για τον λόγο αυτό, ο κ. Πάλλας αναμένεται να στείλει έγγραφο στον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΡ, κ. Δημήτρη Τσίκκη, ζητώντας να γίνει συνάντηση του ιδίου με όλους τους Προέδρους της Νότιας Ρόδου την ερχόμενη Τετάρτη το μεσημέρι.

Οι συναντήσεις με τους Προέδρους
Ο Αντιδήμαρχος, ξεκίνησε τις συναντήσεις αυτές με τους Προέδρους την προηγούμενη εβδομάδα, αρχής γενομένης από την Κάμειρο και ακλούθησε με τους Προέδρους της δημοτικής ενότητας Λινδίων, η οποία, όμως, θα ξαναγίνει επειδή δεν μπόρεσαν να είναι όλοι παρόντες, ενώ θ’ ακολουθήσουν και άλλες. Όπως λέει ο κ. Πάλλας, τα προβλήματα που άκουσε είναι ίδια και έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα και κυρίως με τα απορρίμματα, ειδικότερα τη σάρωση στις τουριστικές περιοχές. Ωστόσο, σημειώνει ότι καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια στον τομέα αυτό.

Ο ίδιος τους μίλησε για τα νέα του καθήκοντα, τώρα που ο τομέας της Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο μέχρι πρότινος ήταν εντεταλμένος, αναβαθμίστηκε και έχει πλέον πολιτικό προϊστάμενο Αντιδήμαρχο ενώ η εντύπωση που αποκόμισε είναι ότι του δείχνουν εμπιστοσύνη.

Για την ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ
Σήμερα, στις 7:00 το απόγευμα, στην έδρα της ΕΤΑΙΠΡΟΦΥΚΑ, στην Ελεούσα, ο κ. Πάλλας έχει προγραμματισμένη συνάντηση με τους εργαζόμενους στην Εταιρία προκειμένου να τους ενημερώσει αναλυτικά για τις τελευταίες εξελίξεις με την απόρριψη της προσφυγής, που είχε καταθέσει η Περιφέρεια, από την Επιτροπή του

άρθρου 7 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
Σημειώνεται ότι, τις προηγούμενες ημέρες ο Περιφερειάρχης είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο των εργαζομένων στην Εταιρία κ. Νίκο Ρεσβάνη καθώς και τον Διευθυντή της κ. Γιωτόπουλο, κατά την οποία και επαναβεβαίωσε τη στήριξη της Περιφέρειας στην προσπάθεια να ξαναλειτουργήσει.

Μάλιστα, στις 5 Ιουλίου που θα συνεδριάσει το περιφερειακό συμβούλιο αναμένεται να έρθει η νέα προγραμματική σύμβαση με την οποία ευελπιστούν ότι θα βρεθεί μία φόρμουλα προς την κατεύθυνση αυτή.

Διαβάστε ακόμη

Αιγιαλοί: Πήρε ΦΕΚ το Μητρώο Συμβάσεων Παραχώρησης-Τι περιλαμβάνει

Τα προβλήματα της νησιωτικότητας

Εορτασμός της εργατικής Πρωτομαγιάς από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου

Ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής

Σε δράσεις πολιτισμού πρόκειται να συνδράμει η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου

Η σημασία της ανακήρυξης του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου σε επίτιμο διδάκτορα

Τον δημοσιογράφο Γιώργο Ζαχαριάδη τιμά ο δήμος Ρόδου σε ειδική εκδήλωση

Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας της Νισύρου μετά την απολογία του