Iκανοποίηση του Σ. Διακοσταματίου για τον αγωγό Αρχάγγελος-Βόδι

Iκανοποίηση του Σ. Διακοσταματίου για τον αγωγό Αρχάγγελος-Βόδι

Iκανοποίηση του Σ. Διακοσταματίου για τον αγωγό Αρχάγγελος-Βόδι

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 404 ΦΟΡΕΣ

Σημειώνεται ότι, το έργο, είναι προϋπολογισμού 35 εκατομμύριων ευρώ, από τα οποία τα 12 εκατ. ευρώ είναι για την κατασκευή του αγωγού και τα υπόλοιπα για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Ρόδου

Την ικανοποίησή του για την έγκριση των περιβαλλοντικών όρων για την αναβάθμιση του ΒΙΟΚΑ Ρόδου και τη σύνδεση του αγωγού Αρχάγγελος-Βόδι, εξέφρασε, χθες, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου ο οποίος, ως γνωστόν, προέρχεται από την περιοχή Αφάντου, κάνοντας λόγο για μία δικαίωση ενός αγώνα χρόνων.

Όπως είπε, μετά την ανακοίνωση για το έργο αυτό του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρη Τσίκκη, έχουν εγκριθεί πλέον οι όροι, περιμένουν να έρθει ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος τη Δευτέρα και να του τεθεί υπόψη, γιατί από εδώ και πέρα πρέπει να βρεθεί χρηματοδότηση για την κατασκευή του έργου.

Σημειώνεται ότι, το έργο, είναι προϋπολογισμού 35 εκατομμύριων ευρώ, από τα οποία τα 12 εκατ. ευρώ είναι για την κατασκευή του αγωγού και τα υπόλοιπα για την αναβάθμιση του Βιολογικού Καθαρισμού Ρόδου. Και δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου:

«Διότι, αυτός ήταν ένας αγώνας μερικών ετών ο οποίος σε πρώτη φάση δικαιώνεται, με την έννοια ότι αποκτά περιβαλλοντικούς όρους. Και όταν αποκτά κάτι περιβαλλοντικούς όρους, σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα…Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, όπως έχουμε πει είναι υποχρέωση να αναβαθμιστούν οι εγκαταστάσεις του ΒΙΟΚΑ και εφόσον γίνει αυτό και αυξηθεί η δυναμικότητά του, τότε συνδέονται και τ’ Αφάντου και ο Αρχάγγελος».

Είπε, λοιπόν, ο Αντιδήμαρχος ότι είναι μεγάλης σημασίας ότι αποκτά το έργο περιβαλλοντική έγκριση και από εδώ και πέρα είναι θέμα χρηματοδότησης ενώ θύμισε ότι επί εποχής του πρώην Δημάρχου Ρόδου, κ. Στάθη Κουσουρνά, είχε ενταχθεί το έργο στο ΕΠΠΕΡΑΑ 35 εκατ. ευρώ και, μάλιστα, αυτή ήταν η πρώτη πράξη που έκαναν το 2011 στο δημοτικό συμβούλιο. Αλλά και ο νυν Δήμαρχος έχει σταθερή άποψη και στην τρέχουσα θητεία όταν ήρθαν οι εγκρίσεις των περιβαλλοντικών όρων, το θέμα πέρασε από το δ.σ.

Ο κ. Διακοσταματίου, δεν παρέλειψε, επίσης, να ευχαριστήσει για τις ενέργειές τους, τόσο τον κ. Τσίκκη όσο και τον βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Νεκτάριο Σαντορινιό ο οποίος, όπως είπε, ως υπάλληλος της Διεύθυνσης Προγραμματισμού του Δήμου, γνωρίζει καλά το θέμα.

Και κατέληξε λέγοντας: «Άρα, από εδώ και στο εξής, πρέπει να υπάρξει συνολική πίεση όλων των πολιτικών δυνάμεων, με προεξάρχοντα βέβαια το Δήμο, προκειμένου να βρεθεί η χρηματοδότηση».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων