Στειρώσεις αδέσποτων θα πραγματοποιηθούν στο κυνοκομείο Ρόδου

Στειρώσεις αδέσποτων θα πραγματοποιηθούν στο κυνοκομείο Ρόδου

Στειρώσεις αδέσποτων θα πραγματοποιηθούν στο κυνοκομείο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 923 ΦΟΡΕΣ

Το Σεπτέμβριο από Γερμανίδα κτηνίατρο

Το αίτημα γερμανίδας κτηνιάτρου να πραγματοποιήσει, εθελοντικά, στειρώσεις αδέσποτων ζώων στο κυνοκομείο του Δήμου Ρόδου, κατά τα χρονικό διάστημα από 1η Σεπτεμβρίου έως και 30 Νοεμβρίου 2016, έρχεται για έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου την ερχόμενη Παρασκευή 15 Ιουλίου.

Αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική εισήγηση:

Ως γνωστό, το Δημοτικό Κυνοκομείο λειτουργεί σε συνεργασία με τη Φιλοζωική Εταιρεία Ρόδου που στελεχώνεται από εθελοντές συμπολίτες μας. Η λειτουργία του κυνοκομείου εν γένει στηρίζεται πέραν της συνεισφοράς του δήμου, στην εθελοντική προσφορά εργασίας και υλικών από εθελοντές φιλόζωους. Υπάρχει δε εθελοντική προσφορά ακόμη και από αλλοδαπούς που στηρίζουν τη λειτουργία του κυνοκομείου.

Σημειώνετια ότι το δημοτικό κυνοκομείο Ρόδου έχει πιστοποιηθεί ως χώρος ιατρείου αδέσποτων ζώων συντροφιάς με την αρ. πρωτ. 9102/30-11-2012 απόφαση Διευθυντή Κτηνιατρικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Μια από τις σπουδαιότερες εθελοντικές δράσεις, είναι αυτή που γίνεται από ιδιώτες κτηνιάτρους που με δικά τους έξοδα προβαίνουν σε στειρώσεις αδέσποτων γατιών και σκύλων, δράση σημαντική για την προστασία του περιβάλλονοτς καθώς ο περιορισμός του αριθμού τους σε επίπεδο νησιού, είναι σημαντικό να διατηρείται εντός συγκεκριμένου εύρους.

Υπάρχει αίτημα από την κτηνίατρο κ. Melanie-Elisabeth STEHLE του Albrecht, να προβεί δωρεάν σε στειρώσεις και στην περίθαλψη αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας χωρίς αντάλλαγμα τα απαιτούμενα υλικά (εξοπλισμός και αναλώσιμα) για το διάστημα από 1 Σεπτεμβρίου 2016 έως 30 Νοεμβρίου 2016, σύμφωνα με το πρόγραμμα του δημοτικού κυνοκομείου και της υπευθύνου κτηνιάτρου.

Η ανωτέρω εθελοντής κτηνίατρος θα ασκήσει τα προαναφερόμενα στο πλαίσιο δράσης του Συλλόγου Προστασίας Ζώων ο οποίος εδρεύει στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Το παραπάνω αίτημα έχει περιέλθει στο δήμο από το Σύλλογο Φιλοζωικής Ρόδου που έχει την ευθύνη λειτουργίας του Δημοτικού Κυνοκομείου, οι οποίοι ζητούν την υπογραφή σχετικής σύμβασης με την κτηνίατρο ώστε να προσφέρι τις υπηρεσίες της το συγκεκριμένο διάστημα εθελοντικά.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας