Υποκρισία η διαφάνεια που «ευαγγελίζονται» Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Υποκρισία η διαφάνεια που «ευαγγελίζονται» Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Υποκρισία η διαφάνεια που «ευαγγελίζονται» Ν.Δ. και ΣΥ.ΡΙΖ.Α

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 152 ΦΟΡΕΣ


Του
Κοσμά Σφυρίου


Στην Βουλή, που ανέδειξε ο ελληνικός λαός στις εκλογές Ιανουαρίου 2015, η κυβερνητική πλειοψηφία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, πρότεινε την συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής, για να διερευνήσει ευθύνες για τα μνημόνια 1 και 2, της περιόδου 2010 – 2014

Το ΠΑ.ΣΟ..Κ, τότε, ψήφισε υπέρ της σύστασης αυτής της Εξεταστικής Επιτροπής και συμμετείχε στην διερεύνηση (της δικής του διακυβέρνησης), που έγινε, μέχρι που ο κ. Τσίπρας την έπαψε, αφού διέλυσε την Βουλή τον Αύγουστο 2015.

Όμως τότε, η Ν.Δ αρνήθηκε, να διερευνηθεί, πως έγινε - από το 2004, έως και το 2009 - ο εκτροχιασμός των δημοσίων οικονομικών της χώρας μας και η ύφεση, δηλαδή η κρίση, που οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας και στα μνημόνια.
Αλλά και ο κ. Τσίπρας επιμόνως αρνήθηκε, να συμπεριληφθεί η διακυβέρνηση Καραμανλή 2004 – 2009, στην διερεύνηση εκείνης της Εξεταστικής Επιτροπής. Γιατί άραγε ; ...

Τώρα, η Ν.Δ ζήτησε να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή, για να διερευνήσει τις ευθύνες των χειρισμών του κ. Τσίπρα, κατά το 2015, που οδήγησαν πάλι την χώρα στα πρόθυρα της ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας, στην στάση πληρωμών στις 30 Ιουνίου, στα capital controls, στη νέα ύφεση, στην επιβάρυνση πολλών δεκάδων δισεκατομυρίων και στο μνημόνιο 3.

Όμως, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α καταψήφισε την σύσταση της Εξεταστικής Επιτροπής, που θα διερευνούσε τις ευθύνες των υπουργών του και ιδιαίτερα του κ. Τσίπρα, ο οποίος δεν είχε καν την ευθυξία να έλθει στην Βουλή, την ημέρα που εσυζητείτο το θέμα αυτό και να δώσει εξηγήσεις, γιατί αρνείται να διερευνηθούν οι χειρισμοί του, κατά την κρίσιμη περίοδο, που οδήγησαν την Ελλάδα στα πρόθυρα της απόλυτης καταστροφής (που την απέφυγε, με την ανάληψη ευθύνης από τρία κόμματα της αντιπολίτευσης).

Κατά τα άλλα, τόσο η Ν.Δ, όσο και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α – και προσωπικά οι κύριοι Τσίπρας και Μητσοτάκης – «ευαγγελίζονται» την διαφάνεια ! Όμως, αποδεικνύουν με τις πράξεις τους, ότι εννοούν διαφάνεια για τους πολιτικούς χειρισμούς των άλλων, όχι για τον εαυτό τους!

Όταν προτείνεται να «φωτιστούν» οι δικοί τους πολιτικοί χειρισμοί, καταψηφίζουν !

Η υποκρισία σε όλο το μεγαλείο της.

Διαβάστε ακόμη

Θάνος Ζέλκας: Μέτρα. Όχι ημίμετρα

Αγαπητός Ξάνθης: Ο κος Ζαχαριάδης, ένας ακάματος εργάτης της Δημοσιογραφίας και εκπομπής ήθους

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;