Ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ροδιακή κοινωνία, η εκλογή της Μις «Παραθερίστριας»

ΕΝΑ ΚΟΣΜΙΚΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΛΟΓΗ ΤΗΣ ΜΙΣ “ΠΑΡΑΘΕΡΙΣΤΡΙΑΣ” ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΗΣ ΒΡΑΔΥΑΣ
Οτι ωραιότερον, ότι κοσμικώτερο, ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η Ροδιακή κοινωνία, μαζί με τις κομψές παραθερίζουσες κυρίες και δεσποινίδες, αποτέλεσαν το μπουκέτο του προχθεσινού χορού στον κήπο του “Θέρμαι”.  Το κέντρο ήταν κατάμεστο από ενωρίς. Αλλά ο τίτλος της “Μις Παραθερίστριας” είναι επίζηλος πάντοτε.  Κι αυτό δικαιολογεί την συρροή.

***

Ενώ η ορχήστρα του Αρίωνα, στην αρχή προσπαθεί να μεταδώση λίγο κέφι, καταφθάνουν συνέχεια οι συντροφιές.  Κι όταν πια όλα τα τραπέζια έχουν γεμίσει, ο δημοσιογράφιος και κομφερανσιέ κ. Μάλης τοποθετείται, πίσω από το μικρόφωνο.  Αναγγέλλει το πρόγραμμα και, χαμογελώντας, λέει διάφορα χαριτολογήματα.  Αλλοι γελούν. Αλλοι αδιαφορούν. Αλλά όλοι αδημονούν.

***

Ξαφνικά, μέτα από ένα χορό ο κ. Μάλης αναγγέλλει τη σύνθεση της Επιτροπής η οποία καλείται να καταλάβη την... έδρα της, δηλαδή το τραπέζι της.

Ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος, ο τέως υπουργός κ. Μακκάς, ο κ. Ν. Φώκιαλης, ο κ. Χρυσοχόος και οι κυρίες Θεοδωρίδου, Βόνδα, Κωδούνη, Διαπούλη και Φωτεινού - ετοιμάζονται για την κρίση.
Ο κ. Δήμαρχος, ανεγνωρισμένος λάτρης του ωραίου, βιάζεται να δη και να επιλέξη.

***

Μετά από κάποιον άλλο χορό, καλούνται στην πίστα οι δίδες και Κυρίες Νίτσα Μανωλάκη, Μελίνα Κουρνή, Μαλασπίνα, Παπαλεονάρδου, Λοΐζου, Μεσηνέζη, Κορνηλία, Μιράντα, Σαρλή και Αργυρού.
Στο μεταξύ, ο παρευρισκόμενος θαυματοποιός Χαμαράτος  που βρίσκεται στη Ρόδο (παίζει στον “Ελλάς”) παρουσιάζει μια σειρά ¨”θαυμάτων” και καταχειροκροτείται.

***

Κι ο χορός των υποψηφίων, σε λίγο, αρχίζει.  Χωρίς όμως την δίδα Μανωλάκη, η οποία είχε εκλεγή και πέρισυ “Μις Παραθερίστρια” κι’ επειδή νοιώθει πως είναι η... ωραιώτερη, δεν μετέχει του διαγωνισμού “για να κερδίση και καμμιά άλλη”.

Η Επιτροπή παρακολουθεί.  Τα τραπέζια παρακολουθούν.  Ο διευθυντής της Νομαρχίας κ. Βόνδας, καθώς λέγει, ετοιμάζει τις... στρατιωτικές ψήφους.
Και ξάφνου, αναγγέλλεται (μετά τον χορό) ότι προεκρίθησαν οι δίδες και κυρίες Μελίνα Κουρνή, Μαλασπίνα, Σαρλή, Μιράντα, Μεσηνέζη και Αργυρού.

***

Μέχρι να τοποθετηθούν οι αριθμοί, η γνωστοτάτη τραγουδίστρια κα Πάολα, εμφανίζεται γεμάτη δροσιά και, έτσι, ποικίλεται το πρόγραμμα.  Οι καβαλλιέροι των επικρατεστέρων στο διάστημα αυτό, παίρνουν τους αριθμούς - οι ταλαίπωροι!..

***

Τα ζευγάρια χορεύουν πάλι.  Και οι παρέες παίρνουν απ’ το... “τραπέζι κάθε τραπεζιού” όπως είπε ο κ. Μάλης (απ’ το πόδι δηλαδή) τα ψηφοδέλτια.  Και ψηφίζουν.  Κι όταν ανοίγονται οι κάλπες, βγαίνει φαβορί η δις Μελίνα Κουρνή, με αναπληρωματικές την δίδα Μαλασπίνα και την κα Μεσηνέζη.
Η “Μις Παραθερίστρια” μια νόστιμη κοπελλίτσα, ανεβαίνει στο μικρόφωνο και λέει:
«Δυο λογάκια θα σας πω... Σας ευχαριστώ όλους!»
Κι έτσι, τέλειωσε κι η εφετεινή εκλογή της “Μις Παραθερίστριας”.

Γ. ΜΑΡΤΙΝΗΣ