Στα... γιαπράκια της Σαλάκου!

Κοσμοπλημμύρα και φέτος στη γραφική Σάλακο, στην περιοχή του Αη Γιώργη, ένα καταπληκτικό σημείο μέσα στο πράσινο όπου υπάρχει και το ομώνυμο εκκλησάκι!

Πιστοί στο ραντεβού τους οι Ροδίτες αλλά και ξένοι τουρίστες άρχισαν να φτάνουν στην περιοχή από νωρίς το απόγευμα.

Όλα ήταν άψογα και ο κόσμος έμεινε ικανοποιημένος.

Δοκίμασαν όλοι τα πεντανόστιμα γιαπράκια, χόρεψαν με τα παραδοσιακά νησιώτικα τραγούδια του Β. Κονιτόπουλου και γενικά ξεφάντωσαν μέχρι τα ξημερώματα.

Δυο μόνο ηταν τα παράπονα του κόσμου...

 

Το πρώτο ότι ;hταν λίγα τα γιαπράκια που έβαζαν..... τέσσερα σε κάθε μερίδα και το δεύτερο ότι δεν υπήρχε από τις 10 το βράδυ ψωμί... ούτε ψίχουλο.

Υπήρξε όμως κατανόηση από τον κόσμο και έτσι δεν υπερίσχυσε η ..δυσαρέσκεια από την......διασκέδαση.

Του χρόνου σίγουρα θα είναι ακόμα καλύτερα.

Για την ιστορία να πούμε οτι ..εξαντλήθηκαν 4.500 σουβλάκια, 100kgr ψωμί, και χρησιμοποιήθηκε 80kgr κιμάς για την κατασκευή των γιαπρακιών.

Ένα μεγάλο μπράβο στο σύλλογο που για άλλη μια χρονιά κατάφερε να ικανοποιήσει χιλιάδες επισκέπτες και να τους χαρίσει μια ωραία βραδιά,αλλά και στις γυναίκες που έφτιαξαν και μαγείρεψαν τα καταπληκτικά γιαπράκια.

Παρόλο που στην όμορφη Έμπωνα την ίδια μέρα και ;vρα υπήρχε η γιορτή του κρασιού με καλεσμένη την αγαπημένη Γλυκερία το...γιαπράκι της Σαλάκου δεν έχασε τους φανατικούς του. Κάποιοι κατάφεραν και τα συνδύασαν και τα δυό, οι πιο πολλοί όμως προτίμησαν να μείνουν στη Σάλακο.

Ίσως του χρόνου να το ξανασκεφτούν οι διοργανωτές και να αποφασίσουν καλύτερα, ώστε να είναι όλοι κερδισμένοι και ικανοποιημένοι!

Επόμενο ραντεβού λοιπόν, τον Αύγουστο του 2017, μέχρι τότε υγεία σε όλους!

Της Πίτσας Χατζή