Ο Φίλιππος Τσαλαχούρης στο Φεστιβάλ Ημέρες Μουσικής

Ο Φίλιππος Τσαλαχούρης στο Φεστιβάλ  Ημέρες Μουσικής

Ο Φίλιππος Τσαλαχούρης στο Φεστιβάλ Ημέρες Μουσικής

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 402 ΦΟΡΕΣ

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2016, στης 21:00 στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου παρουσιάζονται του Φίλιππου Τσαλαχούρη οι 24 Ελληνικοί Χοροί για το Μουσείο Μπενάκη, opus 57 μεταγραφή για δύο πιάνα.

Τιτος Γουβέλης, Χαράλαμπος Αγγελόπουλος στα δύο πιάνα. Θα προλογίσει ο συνθέτης.
Το έργο γράφτηκε έπειτα απο παραγγελία του Μουσείου Μπενάκη και του διευθυντή του Αγγέλου Δεληβορια με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων απο την γέννηση του Νίκου Σκαλκώτα. Στο Μουσείο Μπενάκη, φυλάσσεται και εκτίθεται το χειρόγραφο του εμβληματικού έργου του Νίκου Σκαλκώτα "36 Ελληνικοί Χοροί". Η ιδέα του Άγγελου Δεληβοριά να γραφτεί μια νέα σειρά Ελληνικών Χορών για συμφωνική ορχήστρα εγινε με σεβασμό και ευθύνη αποδεκτή απο τον Φίλιππο Τσαλαχούρη που ολοκλήρωσε το έργο το φθινόπωρο του 2006.

Η πρώτη παγκόσμια εκτέλεση έγινε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στις 17 Ιουλίου 2007 από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών υπό τη διεύθυνση του Βύρωνα Φιδετζή. Με αφορμή αυτό το έργο η Ακαδημία Αθηνών απένειμε στο συνθέτη το Βραβείο Παπαϊωάννου τον Δεκέμβριο του 2008. Η μεταγραφή για δύο πιάνα έγινε από τον συνθέτη και πιανίστα Διονύση Μπουκουβάλα και εκδόθηκε απο το Μουσείο Μπενάκη με την χορηγία της Εθνικής Τράπεζας. Διάρκεια 55'.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας