Ξεπέρασαν το 1,5 εκατομμύριο οι αφίξεις των τουριστών στην Ρόδο

Ξεπέρασε ακόμα και τα νούμερα του 2014 η τουριστική κίνηση στη Ρόδο το φετινό οχτάμηνο, γεγονός που δείχνει ότι η τουριστική περίοδος που ξεκίνησε μουδιασμένα στο νησί είχε μία πολύ καλή εξέλιξη.

Όπως δείχνουν τα απολογιστικά στοιχεία για το διάστημα από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο, οι τουρίστες που ήρθαν στη Ρόδο ήταν περισσότεροι όχι μόνο σε σχέση με πέρυσι αλλά και συγκριτικά με το 2014 που θεωρείται μία πολύ καλή χρονιά.

Έτσι λοιπόν με βάση τα στοιχεία, η τουριστική κίνηση στη Ρόδο ξεπέρασε το 1,5 εκατομμύριο άτομα καταγράφοντας αύξηση σε ποσοστό 7,5%.

Από την καταγραφή προκύπτει ότι οι τουρίστες που ήρθαν στη Ρόδο από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Αύγουστο φέτος ανήλθαν σε 1.544.994 άτομα ενώ πέρσι ο αριθμός τους είχε ανέλθει σε 1.437.144 άτομα και το ίδιο διάστημα του 2014 είχε ανέλθει σε 1.480.458 άτομα.

Φέτος δηλαδή είχαμε 107.850 άτομα περισσότερα σε σχέση με πέρσι και 64.536 σε σχέση με το 2014.

Στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκονται οι Άγγλοι που κατέγραψαν αύξηση σχεδόν 10%, και ακολουθούν οι Γερμανοί, οι Σουηδοί, οι Ρώσοι και οι Ιταλοί που επίσης σημείωσαν άνοδο αυτό τα διάστημα.

Οι αγορές Βελγίου, Πολωνίας, Τσεχίας, Νορβηγίας, Ουκρανίας, Λευκορωσίας, Ουγγαρίας, και φυσικά Αυστρίας ήταν οι αγορές που καθ’ όλη τη διάρκεια του οχταμήνου είχαν διαμορφώσει πτωτική εικόνα.

Στα αξιοσημείωτα θα πρέπει να καταγραφεί η αλματώδης αύξηση της κίνησης από την Ισπανία η οποία σχεδόν πενταπλασιάστηκε από πέρσι.

Αναλυτικά το οχτάμηνο διαμορφώθηκε στη Ρόδο ως εξής: