Προφυλακίστηκαν για τις κλοπές οι δύο Βούλγαροι

Το δρόμο για τις φυλακές πήραν μετά τις απολογίες τους οι δύο Βούλγαροι οι οποίοι κατηγορούνται για έξι κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής από ενοικιαζόμενα δωμάτια της Ρόδου!

Σε βάρος των δύο αλλοδαπών ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και προχθές συνοδευόμενοι από το δικηγόρο τους κ. Μανώλη Κουτσούκο προσήχθησαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου και απολογήθηκαν.

Μετά τις απολογίες με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας και οι δύο κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι.

Οι δύο άνδρες ηλικίας 19 και 35 ετών που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου κατηγορούνται για έξι κλοπές και τρεις απόπειρες και έχουν παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση εξιχνιάστηκε στις 13 Σεπτεμβρίου 2016 από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα και την αξιοποίηση στοιχείων που είχε στη διάθεση της.

Το τελευταίο διάστημα είχαν πυκνώσει οι καταγγελίες για κλοπές διαφόρων αντικειμένων από ενοικιαζόμενα δωμάτια.  Όπως προέκυψε από την προανάκριση που έκανε η αστυνομία, οι δύο Βούλγαροι ήρθαν στο νησί μας από την Κρήτη και διέμεναν στο Φαληράκι.

Οι δράστες χρησιμοποιώντας ι.χ. επιβατικό αυτοκίνητο κινούνταν στις περιοχής του Φαληρακίου, Αφάντου και  στην πόλη της Ρόδου όπου αρχικά επέλεγαν το τουριστικό κατάλυμα στο οποίο θα «χτυπούσαν», λαμβάνοντας κυρίως υπόψη τους την εύκολη πρόσβαση στα δωμάτια. Στη συνέχεια έμπαιναν μέσα από τις ανασφάλιστες πόρτες και αφαιρούσαν χρήματα ή αντικείμενα των ενοίκων, που έβρισκαν.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την αστυνομία, η «δραστηριότητα» των δύο αλλοδαπών τοποθετείται χρονικά από τις 4 έως τις 12 Σεπτεμβρίου 2016, οπότε και φέρονται να διέπραξαν 6 κλοπές και τρεις απόπειρες κλοπής.

Στην κατοχή των δραστών και μετά από έρευνα που έγινε στο χώρο διέμεναν βρέθηκαν, μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:
• Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, ως μέσω διευκόλυνσης
• Τα χρηματικά ποσά των 335 ευρώ, 600 ρουβλίων Ρωσίας
• Μέρος των κλοπιμαίων

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, και σε βάρος τους ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκαν στην ανάκριση, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου συνεχίζει τη διερεύνηση για τυχόν συμμετοχή τους σε παρόμοιες υποθέσεις.