Εντείνονται οι έλεγχοι για τις παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων στη Ρόδο

Εντείνονται οι έλεγχοι των υπηρεσιών της περιφέρειας και της ΔΕΥΑΡ για παράνομες συνδέσεις αποχετεύσεων με τα δίκτυα όμβριων, σε μία προσπάθεια να σταματήσει η επιβάρυνση του περιβάλλοντος και η υποβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Ρόδου.

Η αρμόδια διεύθυνση ενέργειας και βιομηχανίας της περιφέρειας δέχεται αρκετές καταγγελίες από όλο το νησί για διάφορες περιπτώσεις τις οποίες διερευνά ενώ όπου αδυνατεί να παρέμβει ζητά τη συνδρομή της ΔΕΥΑΡ.

Την εντατικοποίηση των ελέγχων επιβεβαίωσε ο αντιπεριφερειάρχης βιομηχανίας ενέργειας κα φυσικών πόρων Γιάννης Φλεβάρης ο οποίος μάλιστα έκανε γνωστό ότι έχει σταλεί και έγγραφο στη ΔΕΥΑΡ το οποίο καταγράφει συγκεκριμένες περιπτώσεις για να διερευνηθούν.

Όπως τόνισε το φαινόμενο να συνδέονται παράνομα οι αποχετεύσεις με το δίκτυο των όμβριων υδάτων πρέπει να σταματήσει. Εκείνοι που ρυπαίνουν πρέπει να καταλάβουν ότι η δική τους περιοχή είναι αυτή που θα υποβαθμιστεί πρώτη, ενώ ένα επιβαρυμένο περιβάλλον έχει επίπτωση και στην οικονομική ζωή όλων.

«Έχουν ενταθεί οι έλεγχοι των υπηρεσιών και διευθύνσεων της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου. Διερευνάται κάθε καταγγελία που έρχεται σε γνώση των υπηρεσιών και ειδικά στη διεύθυνση περιβάλλοντος εξετάζονται επιχειρήσεις και μονάδες εμπορικού ενδιαφέροντος για τήρηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας γιατί κάθε διοχέτευση υγρών η στερεών αποβλήτων όχι απλώς θα τις αναγκάσει να υποστούν, τις κυρώσεις αλλά βλάπτουν και αυτό το προϊόν από το οποίο ζουν.

Βλάπτουν τα νησιά και όλο τους το τουριστικό προϊόν που προσφέρουμε δηλαδή τη φυσική ομορφιά, που δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να επιτρέψουμε να συμβεί» δήλωσε ο κ. Φλεβάρης , ο οποίος υπογράμμισε ότι σε κάθε περίπτωση στέλνεται κλιμάκιο της υπηρεσίας για να διαπιστώσει τι συμβαίνει, και όπου δεν αρκούν οι υπηρεσίες της περιφέρειας ζητείται η συνδρομή της ΔΕΥΑΡ αλλά και οι αντίστοιχες υπηρεσίες των άλλων νησιών.

Ειδικότερα μιλώντας για το θέμα ο αντιπεριφερειάρχης  πρόσθεσε και τα εξής:
«Όλα αυτά που πηγαίνουν στους υδροφόρους ορίζοντες προκαλούν ζημιές με επίπτωση στο κοινωνικό σύνολο και σε αυτόν που το ρυπαίνει. Πρώτα από όλα τα απόβλητα θα πάνε στη δική του περιοχή και θα απορροφηθούν από το περιβάλλον.

Εμείς δεν θα επιτρέψουμε να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα. Θα εργαζόμαστε για την εφαρμογή της νομοθεσίας. Οι υπηρεσίες θα συνεχίσουν το έργο τους έχουν την πολιτική στήριξη της περιφέρειας και τη δική μου».