Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς στη Ρόδο

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς στη Ρόδο

Ευρωπαϊκές ημέρες πολιτιστικής κληρονομιάς στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 197 ΦΟΡΕΣ

Οι Δράσεις συλλόγου Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς 23, 24, 25 /9 /2016 με θέμα «Βία και ανεκτικότητα»: «Καταστροφές Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στη Ρόδο και έργα αποκατάστασης», έχουν ως εξής:

Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου: 9.00-14:00 εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και προβολή ταινίας «Όταν οι άγγελοι μελαγχολούν» στον Ιπποτικό Ξενώνα Αγίας Αικατερίνης στην μεσαιωνική πόλη Ρόδου. Ξενάγηση στην βομβαρδισμένη «πλατεία» Αθηνάς και στην ερειπωμένη εκκλησία του Αρχάγγελου Μιχαήλ. 18:00-19:30 προβολή της ταινίας «Όταν οι άγγελοι μελαγχολούν».

Σάββατο 24 και Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
11:00-14:00. Ξεναγήσεις στον Ιπποτικό Ξενώνα Αγίας Αικατερίνης, στο Καταλανικό παλάτι της οδού Συμίου απέναντι από την Εβραϊκή Συναγωγή, στην Πλατεία Αθηνάς, στην βομβαρδισμένη εκκλησία του Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Ντεμιρλί) και στην ανασκαμμένη εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνος, στο μοναστηριακό συγκρότημα Αγίου Νικολάου ή Αγίου Αυγουστίνου μεταξύ των οδών Ομήρου και Ιπποδάμου, στην Πύλη την Θαλασσινή και στην Πύλη του Αποστόλου Παύλου.

Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου
19:00 στον Ιπποτικό Ξενώνα Αγίας Αικατερίνης: Ομιλίες σχετικά με τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου στην μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, τις επιπτώσεις, τα έργα αποκατάστασης και τις προοπτικές για το μέλλον, από τους: Δρ Σάββα Καραγιάννη τέως Δήμαρχο Ρόδου και τέως Νομάρχη Δωδεκανήσου, Κώστα Σκανδαλίδη συγγραφέα- ερευνητή και αρχιτέκτονες μελετητές των βομβαρδισμένων περιοχών και των αναστηλωμένων μνημείων.

21:00 Δράσεις στην πλατεία Αθηνάς στη μεσαιωνική πόλη. Ξενάγηση και προβολή βίντεο με παλιές ανέκδοτες εικόνες της Ρόδου και των μνημείων της. Μουσική εκδήλωση από συγκροτήματα.

Η κεντρική εκδήλωση
Ο Σύλλογος Αρχιτεκτονικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ρόδου στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με θέμα: «Καταστροφές β΄ παγκοσμίου πολέμου και έργα αποκατάστασης στην μεσαιωνική πόλη Ρόδου» σας προσκαλεί στην κεντρική εκδήλωση με ομιλητή τον Κώστα Σκανδαλίδη συγγραφέα- ερευνητή, την Δήμητρα Κοτλίδα, αρχιτέκτονα και τον Δρ Σάββα Καραγιάννη τέως Δήμαρχο Ρόδου και τέως Νομάρχη Δωδεκανήσου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:00 στον Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης στην μεσαιωνική πόλη Ρόδου.

Θα ακολουθήσει προβολή διαφανειών με θέμα «Η Ρόδος μιας άλλης εποχής» και μουσική στην «πλατεία» Αθηνάς στις 21:00.

Σας προσκαλούμε επίσης να τιμήσετε με την παρουσία σας την προβολή της ταινίας «Όταν οι άγγελοι μελαγχολούν» την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου , ώρα18:00 -19:30 στον Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης και τις ξεναγήσεις το Σάββατο και την Κυριακή 24 και 25 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 -14:00 με αφετηρία τον Ξενώνα της Αγίας Αικατερίνης.

Διαβάστε ακόμη

«Το μονοπάτι του Αυτισμού» - Εκδήλωση ενημέρωσης για τη νευροδιαφορετικότητα και τη συμπερίληψη

Πεζοπορία της ΟΠΕΡ την Κυριακή 28 Απριλίου μαζί με τον Πανταζή Χούλη

Θρηνολογούσα Παναγιά: Το σύμβολο της χαροκαμένης μάνας

Συναυλία θρησκευτικής χορωδιακής μουσικής σήμερα στον Ευαγγελισμό

"Οι Άθλιοι" του Βίκτωρος Ουγκώ για άλλη μία παράσταση απόψε στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου!

Με επιτυχία διεξήχθη στη Ρόδο το 40ό Πανελλήνιο Συνέδριο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα «Εξαρτήσεις: Αντιμετώπιση και Προκλήσεις στο νησί της Ρόδου»

Έρχεται ξανά η παράσταση «Αθώος ή Ένοχος;» από τη θεατρική ομάδα Theorion