Απάντηση της Γεωργοένωσης για το Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς

Απάντηση της Γεωργοένωσης για το Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς

Απάντηση της Γεωργοένωσης για το Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 485 ΦΟΡΕΣ

Από την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου σε απάντηση επιστολή συμπολίτη μας, για το Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς στις Φάνες, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση-απάντηση:

«Αγαπητέ συμπολίτη κ. Απόστολε Κυριατσούλη,
θα μου επιτρέψετε με αφορμή την επιστολή που δημοσιεύσατε στην Ροδιακή την 27/9/2016, να σας ενημερώσω για τα παρακάτω:

- Η επιστολή σας θα έπρεπε να αναφέρεται αποκλειστικά σε εμένα , αφού εγώ έδωσα την απάντηση για το άνοιγμα των πυλών του Βιωματικού Κέντρου Αγροτικής Κληρονομιάς στο κοινό , σε ερώτηση του Βουλευτή κατά την διάρκεια του χαιρετισμού που απεύθυνε την ημέρα της εορτής Αμπελιού . Θεωρώ λοιπόν ατυχή την αναφορά σας στο πρόσωπο του.

Όσον αφορά το Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς , σας πληροφορώ ότι ολοκληρώθηκε ως έργο στις 02/09/2016 και όχι το 2014 που επικαλείστε, γεγονός που γνωρίζουν πολύ καλά τόσο ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Γκουσιόπουλος Εμμανουήλ , όσο και ο Πρόεδρος της ΚΑΪΡ και μέλος του Δ.Σ. του Αγροτικού Συνεταιρισμού Φανών κ. Παπουρδάνος Αγαπητός "κάτοικοι Φανών και οι δύο".

Από την επόμενη δε της εκδήλωσης (04/09/2016) ο χώρος παραμένει ανοικτός για το κοινό , κάθε Τετάρτη - Πέμπτη - Παρασκευή από τις 09:00 πμ - 14:00 μμ και μπορούν οι επισκέπτες να γνωρίσουν την ιστορία του τόπου μας, εντελώς δωρεάν.

Μπορεί επίσης σε συνεννόηση με τον υπεύθυνο του Βιωματικού Κέντρου (κ. Κοκκάρη Δημήτριο τηλ. 2241042419), να δεχθεί επισκέπτες και πέραν του καθορισμένου προγράμματος.
Πεταγμένα λεφτά και αναζήτηση Πολιτικών για να τα μαζέψουν

- Στοιχειωδώς θα έπρεπε να γνωρίζετε ή οφείλατε να ενημερωθείτε ότι η Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Δωδεκανήσου, είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και δεν έχει καμία σχέση με Δημόσιο ή με υπηρεσία Υπουργείου. Υφιστάμενα ή μελλοντικά έσοδα από οποιαδήποτε δραστηριότητα της εταιρίας πηγαίνουν στα ταμεία της εταιρίας και όχι στα ταμεία του κράτους και φυσικά οι φόροι που επιβάλει το κράτος δεν εξαρτώνται από τα οικονομικά της Ένωσης. Η λειτουργία της εταιρίας δεν επιβαρύνει Δημόσιο ή Κρατικό προϋπολογισμό και επομένως κανείς εκ των δύο δεν έχει λόγο στα έσοδα και τις προσλήψεις που διενεργεί η εταιρία.
Απάντηση στο άμεσο ενδιαφέρον σας.

Επιπλέον για ενημέρωση δικής σας αλλά και των συμπολιτών μας, το Βιωματικό Κέντρο Αγροτικής Κληρονομιάς είναι μόνο η αρχή της επένδυσης που ξεκίνησε στην περιοχή. Η ΕΑΣΔ συνεχίζει με την αξιοποίηση του χώρου έναντι του Βιωματικού Κέντρου, που μέχρι πρότινος στεγαζόταν ο παιδικός σταθμός Φανών, ενώ παράλληλα από τις 16/9/2016 άρχισαν και οι εργασίες της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την δημιουργία του Κέντρου Νοτιοαιγαιοπελαγίτικης Οινογαστρονομίας.

Τα δε επιχειρησιακά σχέδια της Ένωση Αγροτικού Συνεταιρισμού Δωδεκανήσου αφορούν την εταιρία και θα υλοποιηθούν σύμφωνα με τους σχεδιασμούς και τα χρονοδιαγράμματα της.
Η Διοίκηση και η Διεύθυνση της εταιρίας δεν προτίθενται να παραχωρήσουν, να εκχωρήσουν ή να χαρίσουν σε ημέτερους ή τρίτους τις υπηρεσίες και τις χρήσεις της περιουσίας της. Πολιτικές αυτού του είδους δεν χαρακτηρίζουν την παρούσα Διοικητική αρχή , όποια τεχνάσματα ή μέσα και αν δηλώνουν ότι προτίθενται να χρησιμοποιήσουν ορισμένοι.

Τέλος θα σας παρακαλούσα, επειδή ο χρόνος που διαθέτω είναι δυσανάλογος των προβλημάτων που κληρονόμησα εκ της θέσεως μου, γεγονός που δεν μου επιτρέπει να αναλώνομαι σε ανταλλαγή αλληλογραφίας και δημοσιευμάτων, για την όποια μελλοντική απορία σας που αφορά την ΕΑΣΔ να επισκέπτεστε τα γραφεία της εταιρίας μας.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς και εκτίμηση
Για την Ένωση Αγροτικού ΣυνεταιρισμούΔωδεκανήσου
Ο Γενικός Δ/ντής
Καραγιάννης Δημήτριος».

Διαβάστε ακόμη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη