Ρόδος: Η τελευταία επιθυμία ενός Ολλανδού να σκορπιστεί η τέφρα του στο νησί (βίντεο και φωτογραφίες)

Μια συγκινητική ιστορία, ενός 61χρονου Ολλανδού τουρίστα, που λάτρεψε τους Έλληνες και τους Ροδίτες, διαδραματίστηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο νησί μας:  Ο 61χρονος Ολλανδός, απεβίωσε τον περασμένο Ιούνιο  και εκφράζοντας την  τελευταία του επιθυμία ζήτησε να μεταφερθεί η τέφρα του στην Ελλάδα και στη Ρόδο, το νησί που αγάπησε και να διασκορπιστεί εκεί όπου διασκέδαζε με τους φίλους και την οικογένειά του!

 

Η αναμνηστική πλακέτα που παρέδωσε  στη σύζυγο του Ολλανδού, ο πρόεδρος  του Συλλόγου Εθελοντών τουρισμού Ρόδου.Η αναμνηστική πλακέτα που παρέδωσε στη σύζυγο του Ολλανδού, ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών τουρισμού Ρόδου

 

Πρόκειται για τον Cees Rokven  61 ετών που απεβίωσε στις 3 Ιουνίου 2016, στην Ολλανδία  και ο οποίος μόνο τα τελευταία 20 χρόνια είχε επισκεφθεί τη Ρόδο μαζί με την οικογένειά του πάνω από 40 φορές!

Ο Cees Rokven  αγάπησε πραγματικά τη Ρόδο. Όπως δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο κος Σάββας Μαλώτρας, ιδιοκτήτης του καταστήματος που σύχναζε ο Ολλανδός, , ήταν ένας εξαιρετικός άνθρωπος, που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα είχε τόσο πολύ αγαπήσει τους Ροδίτες και τη Ρόδο αλλά και τους κατοίκους των Μαριτσών όπου σύχναζε, που είχε προμηθευτεί τη φανέλα της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ηρακλή Μαριτσών και παρακολουθούσε πολλούς από τους αγώνες που έδιναν!

«Είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα και το νησί μας – είπε ο κος Μαλώτρας μιλώντας στη ΡΟΔΙΑΚΗ- το γεγονός ότι ο άνθρωπος αυτός πήρε τέτοια απόφαση. Να ζητήσει δηλαδή να σκορπιστεί η τέφρα του, στο χώρο που αγάπησε!»

 

Συγγενείς, φίλοι και η οικογένειά του,  ήταν όλοι εκεί στην παραλία ανάμεσα σε  Ιαλυσό και Κρεμαστή. Για να τηρήσουν  την τελευταία επιθυμία του ανθρώπου τους.Συγγενείς, φίλοι και η οικογένειά του, ήταν όλοι εκεί στην παραλία ανάμεσα σε Ιαλυσό και Κρεμαστή. Για να τηρήσουν την τελευταία επιθυμία του ανθρώπου τους

 

Έτσι κι έγινε προχθές (Τετάρτη, στις 6.30 το απόγευμα, οι φίλοι, οι συγγενείς και η οικογένεια  του 61χρονου Ολλανδού που ήρθαν στη Ρόδο για τον σκοπό αυτό, διασκόρπισαν την τέφρα του στην παραλία ανάμεσα σε Ιαλυσό και Κρεμαστή, που ο ίδιος είχε λατρέψει και έκανε τις διακοπές του κάθε χρόνο.

Η σύζυγος Frankie Raaijmakers  μιλώντας στους φίλους και τους συγγενείς επισήμανε:

«Αγαπητοί φίλοι, ευχαριστώ για την παρουσία σας εδώ μαζί μου για να πραγματοποιήσουμε την τελευταία επιθυμία του. Ήθελε να αφήσει ένα μέρος από τον εαυτό του εδώ στην παραλία της Ιαλυσού κοντά στους Έλληνες φίλους του.

Ήρθαμε το 1997 εδώ μαζί με τους φίλους μας, κατά τύχη.

 

 

Ήταν κοντά στο διαμέρισμά μας και είχαμε την ευκαιρία να καθόμαστε και να απολαμβάνουμε τις μπύρες μας, σε μικρή απόσταση από την παραλία. Για 15 μέρες είχαμε υπέροχες διακοπές. Την τελευταία μας βραδιά, είχαμε ένα μεγάλο μπάρμπεκιου με τους καλύτερους φίλους του Cees στη Ρόδο, τον Σάββα Μαλώτρα και τον Σάκη Μαλώτρα.

 Μετά από 4 χρόνια, ήρθαμε ξανά στη Ρόδο με τους φίλους μας. Μείναμε σε ένα άλλο ξενοδοχείο σε άλλη παραλία. Από περιέργεια πήγαμε να δούμε αν ήταν ακόμα εκεί  το Rainbow και εκπλαγήκαμε όταν μας θυμήθηκαν και ήξεραν ποιοι είμαστε. Έκανε τόσο μεγάλη εντύπωση σε εμάς που από τότε ερχόμασταν στη Ρόδο δύο φορές τον χρόνο!

Όλα αυτά τα χρόνια που ήμασταν μαζί, «χτίσαμε» μια μεγάλη ομάδα φίλων. Οι περισσότεροι από αυτούς, είχαν κλείσει στην καρδιά τους τη Ρόδο.

Η σύζυγος του Ολλανδού τουρίστα με τον συμπατριώτη μας κ. Κώστα Μάτση, από τον σύλλογο εθελοντών τουρισμού Ρόδου, λίγο πριν τη  διαδικασία διασκορπισμού της τέφρας του συζύγου της, στην αγαπημένη του παραλία.Η σύζυγος του Ολλανδού τουρίστα με τον συμπατριώτη μας κ. Κώστα Μάτση, από τον σύλλογο εθελοντών τουρισμού Ρόδου, λίγο πριν τη διαδικασία διασκορπισμού της τέφρας του συζύγου της, στην αγαπημένη του παραλία

 

Γι’ αυτό σήμερα νιώθω υπέροχα που όλοι εσείς είστε κοντά μου να κάνουμε αυτό που ήθελε εκείνος. Να τον αφήσουμε δηλαδή εδώ, στον τόπο που αγάπησε, στο νησί που λάτρεψε και άφησε για πάντα στην καρδιά του.

Αγαπητέ Cees, τώρα αφήνω ένα μέρος του εαυτού σου, εδώ κοντά στους Έλληνες φίλους σου όπως θα ήθελες.

Και πίνουμε στις υπέροχες αναμνήσεις μας εδώ, έτσι όπως θα ήθελες, μαζί με όλους τους φίλους και τους συγγενείς μας.»