«Μπλόκο» στις έρευνες για τον Μπεν από τον ιδιοκτήτη του οικοπέδου

Διεκόπησαν προσωρινά οι έρευνες για τον μικρό Μπεν στη Κω, που ξεκίνησαν την περασμένη Δευτέρα από κλιμάκιο της Βρετανικής αστυνομίας, ύστερα από απαίτηση του ιδιοκτήτη του οικοπέδου όπου διεξάγονται επειδή βρέθηκαν στην διάρκεια τους αρχαίοι Ρωμαϊκοί τάφοι.

Όπως έγινε γνωστό ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου προσέφυγε σήμερα το μεσημέρι στις δικαστικές αρχές Κω ζητώντας να διακοπούν οι έρευνες πράγμα που έγινε. Αναμένεται όμως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ύστερα από συνεννόηση των δικαστικών αρχών με την Αρχαιολογία να επιτραπεί η συνέχιση των ερευνών, πιθανόν και εντός της ημέρας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι οι έρευνες από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν παρακολουθούνται από εκπρόσωπο της Αρχαιολογικής υπηρεσίας  επειδή υπήρχαν εκτιμήσεις για ανεύρεση αρχαιοτήτων.

Μέχρι τώρα πάντως παρά τις μεθοδικές και εντατικές έρευνες των Βρετανών αστυνομικών δεν έχουν βρεθεί στοιχεία που να τεκμηριώνουν την μαρτυρία ότι ο μικρός Μπεν , πριν από 25 χρόνια είχε τραυματιστεί θανάσιμα από εκσκαφέα που πραγματοποιούσε εργασίες στην συγκεκριμένη περιοχή.

Το κλιμάκιο της Βρετανικής αστυνομίας είναι αποφασισμένο να συνεχίσει τις έρευνες τόσο στον συγκεκριμένο χώρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή.