Διάλογος των πολιτισμών στη Ρόδο

Ξεκίνησαν χθες στη Ρόδο οι εργασίες του παγκόσμιου φόρουμ «Διάλογος των πολιτισμών», που πραγματοποιείται για 14η χρονιά στη Ρόδο, με την παρουσία προσωπικοτήτων της πολιτικής και οικονομικής ζωής καθώς και διακεκριμένων διανοούμενων από όλο τον κόσμο.

Στην τελετή απηύθυνε χαιρετισμό ο  μητροπολίτης Ρόδου κ.κ Κύριλλος, ο οποίος καλωσόρισε τους συμμετέχοντες επισημαίνοντας ότι το θέμα της φετινής διοργάνωσης είναι απόλυτα επίκαιρο διότι όσα διαδραματίζονται σε παγκόσμιο επίπεδο είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικά. Στο επίκεντρο κάθε ενδιαφέροντος πρέπει να τοποθετείται ο άνθρωπος, «το όλο και όχι το μέρος».

Χαιρετισμό, επίσης, απηύθυνε ο δήμαρχος Ρόδου, Φώτης Χατζηδιάκος, επισημαίνοντας ότι αποτελεί μεγάλη τιμή για τη Ρόδο η φιλοξενία ενός τόσο σημαντικού φόρουμ, επισημαίνοντας ότι η Ρόδος είναι το νησί της πολυπολιτισμικότητας και του σεβασμού στην διαφορετικότητα, το νησί της κατανόησης, της διανόησης, των ιδεολογικών ζυμώσεων και του διαλόγου των πολιτισμών και των λαών, ζητώντας παράλληλα, να συνδράμουν οι εκλεκτοί επισκέπτες μας στην προσπάθεια για να ανακηρυχθεί η Ρόδος πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2021.

Ο Φώτης Χατζηδιάκος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον διοργανωτή του συνεδρίου Βλαντιμίρ Γιακούνιν, ο οποίος είναι επίτιμος δημότης Ρόδου και του δώρισε ένα εικαστικό έργο, του Ρόδιου γλύπτη, Κώστα Νεοφύτου, στο οποίο απεικονίζονται περιστέρια ως σύμβολα ειρήνης και συνύπαρξης των λαών.

Στην ομιλία του ο Βλαντιμίρ Γιακούνιν τόνισε ότι αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανος όχι μόνο ως Πρόεδρος του φόρουμ, αλλά ως πολίτης της Ρόδου, για την ιστορία της και την πολυπολιτισμική της ταυτότητα