Ως κόρη οφθαλμού πρέπει να προσεχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός

Ως κόρη οφθαλμού πρέπει να προσεχθεί ο θαλάσσιος τουρισμός

Βαρβάρα Μπογδάνου

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 791 ΦΟΡΕΣ

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 3 δέχθηκαν χθες οι τοπικές αρχές

Το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 3 υποδέχτηκαν χτες οι αρχές της Ρόδου, με αφορμή το πρώτο του ταξίδι στο νησί μας στο πλαίσιο εκδήλωσης που διοργάνωσε η TUI cruises και το πρακτορείο Carayanidis travel.

Αναμνηστική φωτογραφία με φόντο τη ΡόδοΑναμνηστική φωτογραφία με φόντο τη Ρόδο

Το κρουαζιερόπλοιο κατέπλευσε στο λιμάνι στις 7 το πρωί προερχόμενο από το Μαρμαρίς με περίπου 2.430 επιβάτες και αναχώρησε έχοντας προορισμό του την Αττάλεια.

Το Mein Schiff 3 με σημαία Μάλτας έχει μήκος 293 μέτρα, πλάτος 35 και μπορεί να μεταφέρει περίπου 2.500 άτομα στις 1253 καμπίνες που διαθέτει. Καπετάνιος του Mein Schiff 3 είναι ο Τhomas Roth, ο οποίος αντάλλαξε δώρα και ευχές με τους καλεσμένους της εκδήλωσης.

Παρόντες ήταν οι αξιωματικοί του πλοίου, ο πράκτορας Τσαμπίκος Χατζημιχάλης η κόρη του Τόνια Χατζημιχάλη, ενώ μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης, η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, ο περιφερειακός διοικητής ΛΣ Γιάννης Αργυρίου, ο λιμενάρχης Ρόδου Σπύρος Τάτης, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Σέργιος Αϊβάζης, από το ΔΛΤΝΔ ο Νώντας Αξιώτης και η Μαρίκα Δεληγιάννη, ο διευθυντής του τελωνείου Βασίλης Κούρτης, το μέλος της ΕΞΡ Κώστας Καλλιουδάκης κ.α.

Η πισίνα στο κατάστρωμαΗ πισίνα στο κατάστρωμα

Στο καλωσόρισμα του πλοίου ο πράκτορας Τσαμπίκος Χατζημιχάλης, δήλωσε: «εύχομαι να έχουμε πάντα τέτοιες εκδηλώσεις και να δεχόμαστε πάντοτε καινούρια πλοία στο λιμάνι μας. Όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να πετύχουμε το κάτι καλύτερο για τη Ρόδο και να της δώσουμε την αίγλη που έχασε.

Θα ήθελα να γίνουμε όλοι εργάτες του τουρισμού γιατί αυτό είναι και το μέλλον του τουρισμού μας και οι εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης να καταλάβουν ότι τουρισμός δεν είναι μόνο τα ξενοδοχεία και οι διανυκτερεύσεις αλλά και ο θαλάσσιος τουρισμός είναι το γιώτινγκ που πρέπει να προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού για να μπορέσουμε να αναδείξουμε το νησί μας. Γιατί είτε το θέλουμε είτε όχι αυτή είναι η βιομηχανία μας».

Από αριστέρα Γ. Αργυρίου, Γ. Φλεβάρης,  Τ. Roth (καπετάνιος) και Τσ. ΧατζημιχάληςΑπό αριστέρα Γ. Αργυρίου, Γ. Φλεβάρης, Τ. Roth (καπετάνιος) και Τσ. Χατζημιχάλης

Ο καπετάνιος Τhomas Roth, ευχαριστώντας τους παριστάμενους για τα δώρα τους είπε μεταξύ άλλων ότι είναι πολύ δύσκολο να κάνουμε αυτό το όμορφο νησί ακόμα ομορφότερο.

Ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Φλεβάρης εξέφρασε την ευχή το χτεσινό ταξίδι να είναι ένα από τα πολλά που θα γίνουν προς το νησί μας, ενώ ο περιφερειακός διοικητής λιμενικού σώματος Γιάννης Αργυρίου τόνισε ότι τόσο το λιμάνι της Ρόδου όσο και τα υπόλοιπα λιμάνια της Ελλάδας πληρούν όλες τις προϋποθέσεις του ISPS σε θέματα ασφαλείας και οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν με ασφάλεια το ταξίδι τους.

Μία από τις τραπεζαρίες του πλοίουΜία από τις τραπεζαρίες του πλοίου

Επίσης ευχαρίστησε την εταιρία που έχει στα προγράμματά της το λιμάνι της Ρόδου γιατί «μας κάνουν μεγάλη τιμή να μας επισκέπτονται και να μας εμπιστεύονται ερχόμενα στην πατρίδα μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ένα από τα κεντρικά σημεία του πλοίου έξω από το χώρο των καταστημάτωνΈνα από τα κεντρικά σημεία του πλοίου έξω από το χώρο των καταστημάτων

Τέλος η αντιδήμαρχος τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου υπογράμμισε ότι η περιοχή μας έχει πολλά νησιά και πολλά λιμάνια και κάλεσε την εταιρία να προγραμματίσει προσεγγίσεις και σε αυτά.

Εκπρόσωποι τοπικών αρχών στην εκδήλωσηΕκπρόσωποι τοπικών αρχών στην εκδήλωση

Διαβάστε ακόμη

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου

Γ. Χατζημάρκος: σε διψήφιο ποσοστό η αύξηση κρατήσεων σε Ρόδο και Κω

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά