Ρόδος: Μαχαίρωσε 14χρονο μαθητή!

Απόφαση δικαστηρίου με την οποία έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 10 μηνών, εκκρεμούσε σε βάρος 27χρονου για υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας που κατηγορείται ότι είχε διαπράξει πριν από οχτώ χρόνια στη Ρόδο με θύμα 14χρονο τότε μαθητή, με αποτέλεσμα να συλληφθεί προχθές και να οδηγηθεί στη φυλακή.

Πιο συγκεκριμένα, ο 27χρονος είχε κριθεί ένοχος τον Μάρτιο του 2012 από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω και είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για την απόπειρα ανθρωποκτονίας και συνολική ποινή φυλάκισης 10 μηνών για την παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Το δικαστήριο ωστόσο είχε αποφασίσει η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της εμφάνισης του 27χρονου μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Τον Ιούνιο του 2014 η υπόθεση εκδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου, ενώπιον του οποίου δεν εμφανίστηκε ο 27χρονος με αποτέλεσμα να διατηρήσει την πρωτόδικη ποινή χωρίς πλέον την αναστολή. Έτσι προχθές αστυνομικοί του Τμήματος Ιαλυσού εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Το περιστατικό είχε σημειωθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2008 στις 5 το απόγευμα στην Ιαλυσό. Την ώρα εκείνη ο 14χρονος με το ποδήλατό του πήγαινε στο μάθημα του καθώς είχε φροντιστήριο. Ξαφνικά και προτού καλά – καλά αντιληφθεί τι συμβαίνει, δίπλα από τον ανήλικο πέρασε με το μοτοποδήλατο του ο 27χρονος ο οποίος με ένα μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών και μήκους λάμας 8 εκατοστών τραυμάτισε στο λαιμό τον ανήλικο μαθητή Γυμνασίου.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Ιαλυσού ενώ φιλικό πρόσωπο της οικογένειας του 14χρονου μαθητή τον μετέφερε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το τραύμα που έφερε ο μικρός είχε βάθος 1,5 εκατ. και απείχε μόλις 20 χιλιοστά από τη κεντρική αρτηρία στο λαιμού του!

Οι λόγοι που οδήγησαν τον 27χρονο σε αυτή του τη πράξη, επισήμως παραμένουν αδιευκρίνιστοι. Ωστόσο πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς να πρόκειται για προσωπικές διαφορές που φαίνεται να είχε ο 27χρονος με τον ανήλικο με αφορμή κάποιες κουβέντες που είχε πει ο τελευταίος για τον δράστη.

Σε κάθε περίπτωση ο νεαρός μαθητής γλίτωσε από θαύμα, αφού το μαχαίρι μπήκε στο λαιμό του μόλις ελάχιστα χιλιοστά από τη κεντρική αρτηρία, κάτι που αν συνέβαινε θα του κόστιζε τη ζωή.

Σε βάρος του 27χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και ενώπιον του ανακριτή ο δράστης είχε ισχυριστεί πως ο 14χρονος τον εξύβρισε και τον προκάλεσε. Όμως οι ισχυρισμοί του αυτοί δεν έπεισαν εισαγγελέα και ανακριτή οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη τον είχαν κρίνει προσωρινά κρατούμενο.