Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το εφάπαξ των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00 μ.μ. θα βρίσκεται, μαζί με τη Πανελλήνια Ομοσπονδία εργατών Επισιτισμού και Υπάλληλων Τουριστικών Επαγγελμάτων (ΠΟΕΕ-ΥΤΕ) άλλα και άλλων Σωματείων του κλάδου, στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείου Εργασίας, στη οδό Σταδίου 29.

Στο πλευρό μας θα βρίσκεται και το Εργατικό Κέντρο Ρόδου αφού ο Πρόεδρος του ΕΚΡ Σάββας Χατζησάββας έχει ήδη προγραμματίσει να είναι παρών στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με σκοπό να δείξει την συμπαράσταση του.

Σκοπός της διαμαρτυρίας αυτής δεν είναι άλλος παρά το φλέγον θέμα του κλάδου το ΕΦΑΠΑΞ.
«Η περιουσία των αποθεματικών, και των εισφορών μας στο ΤΑΠΙΤ κατασπαράσσεται τα τελευταία χρόνια και με την εφαρμογή του νέου Ν. 4387/2016, εφαρμόστηκε εκ νέου περικοπή στο ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων (χωρίς καμία μελέτη και δημόσια διαβούλευση) οδηγώντας το ΕΦΑΠΑΞ σε επίπεδα επιστροφής εισφορών ενώ καταργείται και ο Ν.2768/1999 που κατοχύρωνε τη χορήγηση του ΕΦΑΠΑΞ με τη συμπλήρωση 20ετους εργασίας και η παροχή του οδηγείται κατά την συνταξιοδότηση για όλες τις αιτήσεις απονομής που υποβλήθηκαν μετά τις 13/05/2016.

Αυτό που μας οδήγησε στην από κοινού απόφαση προσφυγής στο ΣΤΕ κατά των υπουργικών αποφάσεων και την οργάνωση της διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας είναι η αναίρεση των δημόσιων δηλώσεων του Υπουργού Εργασίας περί εξεύρεσης λύσης για την απονομή του ΕΦΑΠΑΞ κατά την 20ετία», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.