Ρόδος: Δάσκαλος χορού κατηγορείται  για αποπλάνηση ανήλικης

Με την υπόθεση 63χρονου δασκάλου παραδοσιακών χορών από τον Αρχάγγελο που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικης κοπέλας θα ασχοληθεί αύριο, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω.

Ο 63χρονος, τα στοιχεία του οποίου είχαν δοθεί το 2012 οπότε και συνελήφθη, στην δημοσιότητα με διάταξη του εισαγγελέα, κατηγορείται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση ανηλίκου που συμπλήρωσε τα δεκατέσσερα αλλά όχι τα δεκαπέντε έτη κατ’ εξακολούθηση.

Πιο συγκεκριμένα, η σύλληψή του 63χρονου, έγινε στις 12 Μαρτίου 2012 από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αρχαγγέλου μετά από  καταγγελία της οικογένειας της ανήλικης. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, μία μέρα πριν το απόγευμα ο 63χρονος αφού οδήγησε με το αυτοκίνητο την τότε 15χρονη ανήλικη σε ερημική τοποθεσία στον Αρχάγγελο Ρόδου την αποπλάνησε και την εξανάγκασε σε ασελγείς πράξεις.
Επιπλέον στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, ο 63χρονος τις τελευταίες δυο εβδομάδες πριν τη σύλληψη του, είχε προβεί και άλλες φορές σε παρόμοιες πράξεις σε βάρος της ίδιας ανήλικης.

Ο δράστης παρέδιδε, σε πνευματικό κέντρο, μαθήματα χορού σε νεαρά άτομα, ηλικίας 12 έως 19 ετών, μεταξύ των οποίων και η ανήλικη παθούσα.

Σε βάρος του 63χρονου σχηματίστηκε δικογραφία και ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και αποπλάνηση παιδιού που έχει συμπληρώσει τα δεκατέσσερα αλλά όχι και τα δεκαπέντε έτη κατ’ εξακολούθηση, ενώ με διάταξη του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου είχαν δοθεί όλα τα στοιχεία του στη δημοσιότητα.

Πάντως απολογούμενος ο 63χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δηλώσει αθώος, διευκρινίζοντας μάλιστα πως είναι δημοτικός υπάλληλος και όχι δάσκαλος χορού καθώς τα μαθήματα τα παρέδιδε αφιλοκερδώς στο Πνευματικό Κέντρο Αρχαγγέλου (που εποπτεύεται από την εκκλησιαστική επιτροπή του Ι.Ν. Ταξιαρχών Αρχαγγέλου Ρόδου), ιδίως όταν οργάνωναν χορευτικές επιδείξεις, επειδή διαθέτει χορευτικές δεξιότητες και βοηθάει τους χορευτές, που είναι ενήλικοι οι περισσότεροι και μερικοί ανήλικοι και όλοι κάτοικοι Αρχαγγέλου.

Σχετικά με τις κατηγορίες που του αποδίδονται τις αρνείται, τονίζοντας πως ουδέποτε έκανε το παραμικρό από τα όσα αναφέρει η 15χρονη κοπέλα στην κατάθεσή της, για την οποία αφήνει να εννοηθεί πως έχει συμπεριλάβει στα λεγόμενα της και τα όσα κάποιοι της έχουν υποδείξει «προφανώς για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που θα δημιουργούσε στην κλειστή κοινωνία του Αρχαγγέλου το γεγονός ότι ένα κορίτσι μπήκε, βραδινή ώρα, σε ένα αυτοκίνητο ενήλικου άνδρα και έγινε αντιληπτή από ομοχώριούς τους, προσπαθούν να πετύχουν την καταδίωξή του και την εμφάνιση της ανήλικης ως «θύματος».  

Μετά την απολογία του είχε προκύψει διαφωνία μεταξύ εισαγγελέα και ανακριτή και τελικά το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου με βούλευμα του αποφάσισε υπέρ της πρότασης του κ. ανακριτή και έτσι ο 63χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της απαγόρευσης συναναστροφής με ανήλικα παιδιά.