Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου για το 2017 στη χτεσινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου στη Σύρο.

Ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε μόνο από την πλειοψηφούσα παράταξη του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και καταψηφίστηκε από όλες τις υπόλοιπες παρατάξεις.
Ανέρχεται στο ποσό των 94,2 εκατομμυρίων ευρώ από τα οποία ποσό 61,3 εκατομμυρίων ευρώ αντιστοιχεί στο νομό Δωδεκανήσου και 32,9 εκατομμυρίων ευρώ στο νομό Κυκλάδων.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ποσό 22,2 εκατομμυρίων ευρώ θα διατεθεί στη μισθοδοσία και τα λειτουργικά έξοδα της περιφέρειας ενώ τα υπόλοιπα χρήματα αφορούν το τεχνικό πρόγραμμα για το 2017. Όπως υπογράμμισε ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Φιλήμονας Ζαννετίδης που εισηγήθηκε και το θέμα, ο προϋπολογισμός της περιφέρειας για την επόμενη χρονιά, συντάχθηκε σε μία δύσκολη δημοσιονομική περίοδο για τη χώρα και για τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης.

Παρ’ όλα αυτά η περιφερειακή αρχή κατέβαλε προσπάθεια να σταθεί όρθια απέναντι σε αυτή τη λαίλαπα των μέτρων και των περικοπών που πλήττουν καίρια τα νησιά μας και τους νησιώτες υποβαθμίζοντας τη ζωή τους, και να υλοποιήσει το όραμά της, που δεν είναι άλλο από το να στηρίξει και να υπηρετήσει τις νησιωτικές κοινωνίες.

Μάλιστα έφερε ως παραδείγματα δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποίησε και θα συνεχίσει να υλοποιεί σε όλους τους τομείς δίνοντας βάρος στον τουρισμό και την τοπική οικονομία, την υγεία, την παιδεία, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, με όσες δυνάμεις διαθέτει.