Τι απάντηση ο υπουργός Παιδείας στην ερώτηση του Δ. Κρεμαστινού για την ίδρυση Λυκείου στο Ζηπάρι της Κω

Απάντηση στην Ερώτησή του για την ίδρυση ανεξάρτητου Λυκείου Ζηπαρίου Κω έλαβε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτρης Κρεμαστινός από τον Υπουργό Παιδείας.

Στην απάντηση ο Υπουργός γράφει ότι αν και δεν σχεδιάζονται νέες ιδρύσεις για φέτος, το Υπουργείο μπορεί κατ' εξαίρεση να μελετήσει περιπτώσεις που αυτό επιβάλλεται λόγω συνθηκών.

Το Υπουργείο δείχνει να έχει γνώση της κατάστασης αλλά δηλώνει αρμοδιότητα μόνο επιτελική και προωθεί την Ερώτηση του Αντιπροέδρου της Βουλής προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Δεδομένης της συναρμοδιότητας ο Δημήτρης Κρεμαστινός υπέβαλε σήμερα και σχετική Ερώτηση προς το Υπουργείο Εσωτερικών, τονίζοντας τις ακατάλληλες συνθήκες μάθησης και συνύπαρξης των μαθητών του Ζηπαρίου Κω.

Ακολουθεί το κείμενο της νέας Ερώτησης και επισυνάπτεται η απάντηση του Υπουργού Παιδείας:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή

ΘΕΜΑ: Ίδρυση ανεξάρτητου Λύκειου Ζηπαρίου Κω

Κύριε Υπουργέ,

Στο Ζηπάρι της Κω οι συνθήκες μάθησης των μαθητών των τάξεων του γυμνασίου και του λυκείου είναι αντίξοες καθώς σε κτηριακή υποδομή δυναμικότητας έως 250 μαθητών στεγάζονται 440.

Όπως μου γνωστοποίησε εγγράφως ο Υπουργός Παιδείας, απαντώντας σε σχετική Ερώτησή μου για την ίδρυση ανεξάρτητου Λυκείου Ζηπαρίου Κω, το Υπουργείο Παιδείας μπορεί να εξετάσει αιτήματα νέων ιδρύσεων εφόσον αυτά είναι απαραίτητα λόγω συνθηκών.

Στην απάντησή του (161856/Φ1/3-102016), την οποία σας κοινοποιεί μαζί με την αρχική μου ερώτηση (8221/14-9-2016), θα δείτε ότι θέτει ορισμένα βασικά ζητήματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά σας. Βασικότερο όλων είναι η εξέταση της δυνατότητας αξιοποίησης του υπάρχοντος οικοπέδου ή, όπως πιθανολογείται από το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων, η επέκταση των νέων κτηρίων που θα απαιτηθούν σε όμορο χώρο ο οποίος, για να χρησιμοποιηθεί –εφόσον επιλεγεί- θα πρέπει να χαρακτηριστεί εκ νέου.

Ο Σύλλογος έχει θέσει το ζήτημα από το 2014, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει υπάρξει κάποια ορατή εξέλιξη.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ζήτημα συναρμοδιότητας η επίλυση του οποίου θα απαιτήσει χρόνο την ίδια στιγμή που τα παιδιά εκπαιδεύονται και συνυπάρχουν σε ακατάλληλες συνθήκες, ερωτάστε,

-   Σε ποιες ενέργειες, στο πλαίσιο της αρμοδιότητάς σας, θα προβείτε προκειμένου να ξεκινήσει η διαδικασία για την ίδρυση ανεξάρτητου Λυκείου Ζηπαρίου Κω και σε ποιο ακριβώς χρονοδιάγραμμα;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτριος Θ. Κρεμαστινός

 

Η απάντηση

 

   Απάντηση Υπ Παιδείας Για Λύκειο Ζηπαρίου Κω by RodiakiNewsRoom on Scribd