Αθωώθηκαν έξι Πακιστανοί  για υπόθεση μαστροπείας στην Κω

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Εφετείο Δωδεκανήσου Κακουργημάτων (μεταβατικό Κω) οι έξι Πακιστανοί και ο Έλληνας που κατηγορούνταν στην υπόθεση μαστροπείας που είχε εξιχνιαστεί πριν από τέσσερα χρόνια στην Κω.

Πιο συγκεκριμένα, η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω τον Μάρτιο του 2012 και οι επτά εμπλεκόμενοι είχαν συλληφθεί κατηγορούμενοι ότι εξωθούσαν στην πορνεία 32χρονη Γεωργιανή, ενώ παράλληλα είχαν στήσει και εργαστήριο κατασκευής «μαϊμού» cd και dvd. Σύμφωνα με πληροφορίες, ως «εγκέφαλος» της υπόθεσης φερόταν ο 39χρονος Πακιστανός, ενώ σημαντικός φερόταν να ήταν ο ρόλος και του 49χρονου Έλληνα ο οποίος κατηγορούνταν ότι «μεσολαβούσε» για να βρεθούν «πελάτες» για την 35χρονη Γεωργιανή.
Ωστόσο η Γεωργιανή σε μετέπειτα από την καταγγελία, κατάθεσή της είχε δηλώσει ότι από μόνη της εκδιδόταν και ουδείς άλλος έφερε ευθύνη για αυτό.

Προχθές στο εδώλιο του δικαστηρίου στην Κω κάθισαν οι έξι αλλοδαποί και ο 49χρονος Έλληνας κατηγορούμενοι για μαστροπεία κατ’ επάγγελμα και από κερδοσκοπία, παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας και απλή συνέργεια στην τελευταία αυτή πράξη, για τις οποίες και κρίθηκαν αθώοι.
Το δικαστήριο έκρινε ένοχους μόνο τέσσερις από τους επτά κατηγορούμενους για παράνομη είσοδο στη χώρα.
Για τους εμπλεκόμενους, όλα ξεκίνησαν όταν στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κω περιήλθαν πληροφορίες τις οποίες αφού αξιοποίησαν στήθηκε η «επιχείρηση» και ένας αστυνομικός εμφανίστηκε ως πελάτης. Το ραντεβού κλείστηκε για τις 30 Μαρτίου 2012 το βράδυ και ο αστυνομικός κατέβαλε τα 100 ευρώ  που είχαν συμφωνήσει με τον 49χρονο και τα οποία ήταν προσημειωμένα. Μισή ώρα αργότερα, έγινε η σύλληψη της Γεωργιανής αλλά και του 49χρονου ενώ ακολούθησε έρευνα στο κατάστημα (μίνι – μάρκετ) που διαθέτει ο 39χρονος Πακιστανός όπου και εντοπίστηκε ολόκληρο εργαστήριο κατασκευής cd και dvd!

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν «κρυφή» πόρτα μέσα στο κατάστημα η οποία οδηγούσε σε δωμάτιο όπου οι δράστες είχαν τοποθετήσει όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την κατασκευή των cd και dvd, όπως μηχανήματα αναπαραγωγής ήχου και εικόνας κ.α. Στον ίδιο χώρο βρίσκονταν και οι υπόλοιποι πέντε αλλοδαποί Πακιστανικής καταγωγής τέσσερις εκ των οποίων όπως διαπιστώθηκαν διέμεναν παράνομα στη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εξεταζόμενη από τους αστυνομικούς η Γεωργιανή είχε δηλώσει ότι μετέβη στην Κω 14 μήνες πριν και αναζητώντας δουλειά, την προσέλαβε ο 49χρονος στο καφενείο του ως σερβιτόρα. Λίγο καιρό αργότερα και καθώς τα χρήματα που έπαιρνε ως μισθό δεν ήταν αρκετά, ο 49χρονος φέρεται να της είπε πως αν ήθελε να «βγάλει κάτι παραπάνω» εκείνος μπορούσε να το κανονίσει και έτσι ξεκίνησε να της κλείνει ραντεβού με διάφορους «πελάτες». Για την συνεύρεση με την Γεωργιανή οι ενδιαφερόμενοι κατέβαλλαν από 80- 100 ευρώ έκαστος από τα οποία, μόλις 30 ευρώ δίδονταν στην 35χρονη και τα υπόλοιπα τα μοιράζονταν ο 39χρονος Πακιστανός και ο 49χρονος ημεδαπός. Η ίδια φέρεται να είχε καταγγείλλει στους αστυνομικούς πως κάποια στιγμή θέλησε να σταματήσει την δεύτερη αυτή «εργασία» της, όμως δεν τα κατάφερε αφού δεχόταν απειλές από τον Πακιστανό ακόμη και για τη ζωή της.

Στην κατοχή των δυο «πρωταγωνιστών» της υπόθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
•    Το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 100 ευρώ
•    Το χρηματικό ποσό των 80 ευρώ
•    Ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο
•    Δυο κινητά τηλέφωνα

Στο πλαίσιο περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης ακολούθησε έρευνα, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού σε αποθήκη που διατηρούσε ο 39χρονος στην πόλη της Κω, όπου βρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο οργανωμένο εργαστήριο παραγωγής πλαστών ψηφιακών δίσκων (CD-DVD).
Στο χώρο του παράνομου εργαστηρίου συνελήφθησαν να κατασκευάζουν πλαστά CD-DVD με σκοπό την πώλησή τους, πέντε αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν από τους οποίους οι τέσσερις διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στην Χώρα.

Κατασχέθηκε ο ακόλουθος εξοπλισμός:
•    Μια κεντρική μονάδα υπολογιστή
•    Τρεις οθόνες υπολογιστών
•    Μια τηλεόραση
•    Δυο εξωτερικοί σκληροί δίσκοι
•    Έξι μονάδες αναπαραγωγης ψηφιακών δίσκων
•    Μια συσκευή σύνδεσης στο διαδίκτυο (router)
•    Ένας αποκωδικοποιητής τηλεοπτικού σήματος
•    Διακόσια δώδεκα (212) κενά περιεχομένου CD-DVD
•    Διακόσια ενενήντα τρία (293) πλαστά CD-DVD
•    Δυο ντοσιέ με δείγματα από εξώφυλλα CD
•    Τέσσερα κινητά τηλέφωνα
•    Δεκατρείς μπαταρίες κινητών τηλεφώνων
•    Είκοσι επτά φορτιστές ταξιδίου