Συνάντηση στη Ρόδο της παράταξης ΔΚΜ με το σύλλογο Τοπογράφων Μηχανικών Δωδεκανήσου

Στα πλαίσια, σειράς επαφών της παράταξης ΔΚΜ, με θεσμικούς φορείς της Δωδεκανήσου, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση  με εκπροσώπους του Συλλόγου Τοπογράφων Μηχανικών Δωδεκανήσου.

Αναλυτικότερα από πλευράς της παράταξης ΔΚΜ παρευρέθησαν οι κ.κ. Γιαννικουρής Αντώνης,  Θαρρενός Τάκης, Παπαντωνίου Σταμάτης, ενώ τον Σύλλογο Τοπογράφων Δωδεκανήσου εκπροσώπησαν οι κ.κ. Παναγιώτης Τσιράκος και Παύλος Διακοσταματίου, ως Πρόεδρος και Γραμματέας αντίστοιχα.

Κατά τη συνάντηση που διεξήχθη σε άριστο κλίμα συνεργασίας, τέθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν τόσο στις συνθήκες άσκησης του επαγγέλματος των Μηχανικών όσο και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες που πρέπει να αναλάβει το ΤΕΕ σε τοπικό και εθνικό επίπεδο.     

Αμφότεροι δε, οι εκπρόσωποι της ΔΚΜ και του Συλλόγου Τοπογράφων διαπίστωσαν ταύτιση απόψεων σε θέματα αρχών και στόχων.

Ειδικότερα συζητήθηκαν ζητήματα λειτουργίας, οργάνωσης του Κτηματολογίου και η αντιμετώπισή τους. Αναλύθηκαν διεξοδικά προβλήματα που σχετίζονται με την καθημερινότητα και τις αντιξοότητες άσκησης του επαγγέλματος της μηχανικού.

Επιπρόσθετα υπογραμμίστηκε από όλους η  ανάγκη για ουσιαστική θεσμική παρεμβατικότητα του τοπικού ΤΕΕ, σε διάφορα θέματα που αφορούν τον κλάδο και ότι δεν έχει αξιοποιηθεί το σύνολο των δυνατοτήτων.

Τέλος συμφωνήθηκε ότι το ΤΕΕ σε εθνικό και τοπικό επίπεδο πρέπει να συνδράμει αλλά και να ασκήσει θεσμικές πιέσεις με στόχο τη διαμόρφωση υγιούς και σταθερού πλαισίου προσέλκυσης ξένων αλλά και Ελλήνων επενδυτών.