Στη Ρόδο το λείψανο της Αγίας Άννας

Στο νησί μας θα αφιχθεί αύριο 26 Οκτωβρίου το λείψανο της Αγίας Θεοπρομήτορος Άννης και συγκεκριμένα στην Ιερά Μονή Παναγίας Υψενής στη Λάρδο για προσκύνημα, απευθείας από την Ιερά Μονή Σταυρονικήτα του Αγίου Όρους.

 Με βάση το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε την Τετάρτη στις 5 το απόγευμα θα γίνει η υποδοχή του στο μοναστήρι της Υψενής και θα ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρόδου κ.κ. Κυρίλλου.

Την Πέμπτη το πρωί θα τελεστεί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, την Παρασκευή 28η Οκτωβρίου στις 17:30 Παρακλητικός Κανών στην Αγία Άννα και εν συνεχεία οι Χαιρετισμοί της Αγίας. Το Σάββατο το πρωί Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα στις 5:30 μ.μ. μετά την Ακολουθία του μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου θα γίνει παρουσίαση του DVD «Αγία Άννα ή Θεοπρομήτωρ».

Την Κυριακή το πρωί θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, στις 5:30 μ.μ. Εσπερινός και στις 6:30 μ.μ. ομιλία του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδίτη π. Τύχωνος, Καθηγούμενου της Ι.Μ. Σταυρονικήτα με θέμα «Η Παναγία Θεοτόκος ως πρότυπο της πνευματικής ζωής».

Τέλος την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί Θεία Λειτουργία το πρωί και μέχρι τις 9 το βράδυ οι πιστοί θα έχουν την δυνατότητα να προσκυνήσουν για τελευταία ημέρα τα Ιερά Λείψανα της Αγίας Άννας.