Στις 16 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί  η δίκη για το θάνατο του Ορέστη

Στις 16 Νοεμβρίου θα συνεχιστεί από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου η εκδίκαση της υπόθεσης του 21χρονου Ορέστη Παπαγεωργίου ο οποίος πριν από πέντε χρόνια απεβίωσε ενώ υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία στη Σύμη.

 

Όπως είναι γνωστό, η δίκη ξεκίνησε στις 30 Σεπτεμβρίου, διεκόπη για τις 20 και 21 Οκτωβρίου και εν συνεχεία για χθες το πρωί όπου και το δικαστήριο ασχολήθηκε με όλα τα αναγνωστέα έγγραφα που αφορούν την υπόθεση.

Καθώς όμως η όλη διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί, διεκόπη εκ νέου για το πρωί της 16ης Νοεμβρίου.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι τώρα το δικαστήριο έχει εξετάσει δύο μάρτυρες κατηγορίας και στην επόμενη συνεδρίαση θα ακολουθήσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης.

Μετά από αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα να κληθούν και να καταθέσουν δύο στρατιωτικοί γιατροί που είχαν εξετάσει το 21χρονο παλικάρι, ενώ δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό για το αν θα επιτραπεί να καταθέσει και ιδιώτης ιατρός.

Συνήγοροι υπεράσπισης κ.κ. Μανώλης Κουτσούκος, Στέλιος  Κιουρτζής, Γιώργος Μαυρομάτης, Ασημένη Βεργή και Εριέττα Βενετσιάνου και πολιτική αγωγή οι κ. κ. Θεόδωρος Παπαγεωργίου, Κωνσταντίνος Νικόλης και Παναγιώτης Ρουμελιώτης.

Υπενθυμίζεται πως το νεαρό παιδί, που υπηρετούσε τη θητεία του σε μονάδα της Σύμης, είχε αρχίσει να παρουσιάζει συμπτώματα πυρετού στις 23 Μαρτίου 2011. Μάλιστα, ο πυρετός που παρουσίασε υποχρέωσε μετά από δύο μέρες τους αρμόδιους της μονάδας να τον μεταφέρουν στη Ρόδο για περαιτέρω νοσηλεία.

Στη Ρόδο, από τα όσα είχαν γίνει γνωστά, φαίνεται να επισκέφθηκε τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου της Ρόδου όπου αφού οι γιατροί τον εξέτασαν του έδωσαν ιατρικές συμβουλές και αφού δεν διέγνωσαν κάτι σοβαρό όπως τον διαβεβαίωσαν του συνέστησαν να επιστρέψει στο στρατιωτικό νοσοκομείο  και να ξεκουραστεί.

Οι μέρες περνούσαν και ο πυρετός δεν υποχωρούσε με τίποτα. Έτσι, λίγες μέρες αργότερα ο νεαρός σε πολύ άσχημη κατάσταση μεταφέρθηκε και πάλι στο νοσοκομείο της Ρόδου, όπου αυτή την φορά οι γιατροί διέγνωσαν ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα: Μηνιγγίτιδα οξείας μορφής!

Στο νοσοκομείο αμέσως σήμανε συναγερμός και παρά τις προσπάθειες των γιατρών το παιδί έπεσε σε κώμα. Διακομίστηκε με ΕΚΑΒ στην συνέχεια εκτάκτως στην συνέχεια στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, κατέληξε να είναι κλινικά νεκρός, αφού ήταν πλέον πολύ αργά και η ασθένεια είχε προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στον εγκέφαλο του παιδιού.