Μικρές παρεμβάσεις στο λιμανάκι των Φανών

Στην απόφαση να γίνουν μικρές παρεμβάσεις στο λιμανάκι των Φανών ώστε να μπορούν να έχουν πρόσβαση οι αλιείς της περιοχής, μέχρι να γίνει η μελέτη που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα, κατέληξε η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε, χθες το πρωί, στο Λιμενικό Ταμείο, ενόψει και της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου της τοπικής κοινότητας που έχει προγραμματιστεί για αύριο, Πέμπτη 3 Νοεμβρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, χθες, στα γραφεία του Λ.Τ. πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το θέμα αυτό με τη συμμετοχή του Προέδρου του κ. Μιχάλη Χριστοδούλου, του Αντιδημάρχου που είναι αρμόδιος για τα χωριά κ. Αγαπητού Πάλλα καθώς και των αρμοδίων υπηρεσιακών και ειδικότερα μηχανικών του Λ.Τ.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί επικοινωνία του κ. Πάλλα με τον Πρόεδρο της τ.κ. Φανών, κ. Βασίλη Νικολίτση κατά την οποία και συζήτησαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με το λιμανάκι της περιοχής.

Ακολούθως, ο Αντιδήμαρχος ζήτησε από τον κ. Χριστοδούλου να γίνει η συνάντηση αυτή ώστε να θέσουν επί τάπητος τα προβλήματα, όπως και έγινε. Σύμφωνα με πληροφορίες, η χθεσινή συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας και διαπιστώθηκε η θέληση από όλους για να αποκατασταθούν τα προβλήματα που υπάρχουν στο λιμανάκι των Φανών, κάτι που δυσκολεύει τη ζωή των αλιέων της περιοχής.

Ωστόσο, επειδή ακριβώς είναι πολλά αυτά που πρέπει να γίνουν, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι αποφασίστηκε να γίνει, καταρχήν, μία μελέτη για δύο-τρεις παρεμβάσεις που μπορούν να γίνουν άμεσα. Αυτές έχουν να κάνουν με την αφαίρεση μέρους της πέτρας του προβλήτα ώστε να μικρύνει και παράλληλα να γίνει εκβάθυνση.

Το κόστος των παρεμβάσεων αυτό δεν θεωρείται απαγορευτικό αφού υπολογίζεται στα 40 χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο, θα πρέπει να γίνει και μία επικοινωνία με αυτόν που έχει το πλωτό για να δουν εάν το ποσό αυτό τον καλύπτει για να κάνει τη δουλειά.

Επικοινωνία αναμένεται να υπάρξει και με τον προϊστάμενο του Γραφείου της ΚΥΔ, τον κ. Μπελντέκο ώστε να συζητήσουν εάν μπορούν να μεταφέρουν άμμο που είναι συσσωρευμένη στη βόρεια πλευρά του αλιευτικού καταφυγίου και να την πάνε παρακάτω αφού εκτιμάται ότι το πρόβλημα δημιουργείται, εν πολλοίς, από τη συσσωρευμένη άμμο.

Τέλος, όλα τα παραπάνω αναμένεται να συζητηθούν στην αυριανή συνεδρίαση του τ.σ. στην οποία αναμένεται να παρίστανται τόσο ο κ. Χριστοδούλου και ο κ. Πάλλας όσο και οι αρμόδιοι υπηρεσιακοί, όπως η προϊσταμένη Τεχνικών Υπηρεσιών του Λ.Τ. κα Μαρίκα Δεληγιάννη, προκειμένου να ενημερώσουν το Συμβούλιο και να ληφθεί έτσι η τελική απόφαση.

Όσο αφορά στην οριστική μελέτη που θα λύσει το πρόβλημα στο λιμανάκι των Φανών, αυτή υπενθυμίζεται ότι είναι προϋπολογισμού 700 χιλιάδων ευρώ, όμως, βρίσκονται εν αναμονή της εφαρμογής του νέου νόμου για τη διεξαγωγή των διαγωνισμών και εξαιτίας αυτού έχουν «παγώσει» όλα.