Αισιόδοξος ο δήμαρχος για  την πολιτιστική πρωτεύουσα

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαδικασία με την ανάδειξη της πόλης που θα χαρακτηριστεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, και η Ρόδος με την υποψηφιότητά της βρίσκεται πολύ κοντά στο να είναι η νικήτρια.

Μάλιστα ο δήμαρχος Φώτης Χατζηδιάκος εξέφρασε χτες τη βεβαιότητα ότι η Ρόδος θα κερδίσει τον τίτλο όπως είπε χαρακτηριστικά, αν και παραδέχτηκε ότι η διαδικασία θα είναι δύσκολη.
Παρ΄όλα αυτά ο κ. Χατζηδιάκος τόνισε ότι η δουλειά που έγινε από τις ομάδες που συγκροτήθηκαν και εργάζονται σκληρά όλο αυτό το διάστημα, είναι πολύ καλή ενώ προχτές πραγματοποιήθηκε μία ακόμα συνάντηση εργασίας των μελών τους.

Πάντως ο δήμαρχος τόνισε ότι την Κυριακή ή τη Δευτέρα θα βρίσκεται στη Ρόδο πενταμελής ομάδα τεχνοκρατών που θα επισκεφτεί… μυστικά το νησί προκειμένου να δει από κοντά σημεία της πόλης που επέλεξε να γνωρίσει για να σχηματίσει συγκεκριμένη άποψη.

Η ακριβής ώρα και μέρα άφιξής τους είναι άγνωστη για ευνόητους λόγους, όπως και τα σημεία επίσκεψής τους, ώστε να διαπιστώσουν κατά πόσο τηρείται το πρόγραμμα που έχει κατατεθεί στο φάκελο της υποψηφιότητας.

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιάκο είναι ήδη έτοιμο το bid book έκτασης 100 σελίδων που ετοίμασαν οι ομάδες εργασίας το οποίο θα αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ το πρωί της 10ης Νοεμβρίου.
Η μεγάλη όμως δοκιμασία για τη Ρόδο θα είναι η διαδικασία που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη στην Αθήνα ενώπιον της ειδικής επιτροπής των τεχνοκρατών.

Συγκεκριμένα μία δεκαμελής αντιπροσωπεία από τη Ρόδο θα βρεθεί στην πρωτεύουσα για να παρουσιάσει στην επιτροπή των τεχνοκρατών την υποψηφιότητα της πόλης.
Εκεί και ενώπιον των 12 τεχνοκρατών της επιτροπής οι τρεις πόλεις που έφτασαν στην τελική φάση θα δώσουν τη μάχη για να επικρατήσουν ώστε μία από αυτές να ανακηρυχτεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021.

Στην ουσία εκείνη τη μέρα οι υποψήφιες πόλεις θα τα δώσουν όλα για όλα, και η μάχη θα είναι δύσκολη όπως παραδέχτηκε ο δήμαρχος, όμως αν η Ρόδος κατακτήσει τον τίτλο τότε αυτό το γεγονός θα προσφέρει πολλά στην πόλη.