Βίντεο: Βρέθηκε νερό στα Λάερμα για τη νέα γεώτρηση!

Παρά τις προηγούμενες κατά καιρούς αποτυχημένες προσπάθειες για να βρεθεί νερό στην ευρύτερη περιοχή των Λαέρμων, ώστε να γίνει η νέα γεώτρηση που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα του οικισμού, αυτή τη φορά η ΔΕΥΑΡ σε συνεργασία με τους αρμόδιους γεωλόγους και έχοντας σωστό σχεδιασμό και προγραμματισμό κατάφερε να αντλήσει νερό από το υπέδαφος της περιοχής του Αρταμίτη.

Αν και τα αρμόδια στελέχη, παραμένουν συγκρατημένα αισιόδοξα, ωστόσο φαίνεται πώς πλέον οι διαδικασίες έχουν μπει στην τελική ευθεία για την δημιουργία της νέας γεώτρησης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που υπάρχουν, οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες χτύπησαν «φλέβα» νερού και με βάση τους πρώτους πρόχειρους υπολογισμούς θα υπάρχει η δυνατότητα να αντλούνται ως και 10 κυβικά ανά ώρα.

Ωστόσο εκείνο που απομένει για να υπάρξει η βεβαιότητα ότι θα δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα, είναι να γίνει μέσα στις επόμενες ημέρες η δοκιμαστική άντληση, ώστε να διαπιστωθεί αν πράγματι πρόκειται για νέα πηγή που μπορεί να συμβάλει στην υδροδότηση του χωριού, αφού πάντα υπάρχει η πιθανότητα να είναι επιφανειακή και χωρίς πολλά αποθέματα νερού.

Το σημείο μάλιστα επισκέφθηκαν τόσο ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ κ. Δημήτρης Τσίκκης, όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Δημήτρης Καρατζιάς, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η επόμενη προσπάθεια εξεύρεσης νερού, θα πραγματοποιηθεί σύντομα στον Άγιο Ισίδωρο που επίσης αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης.