Κινητοποίηση ασφαλιστών σήμερα και στη Ρόδο

Ο Σύλλογος Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου «Η ΙΣΧΥΣ» συμμετέχει στις Πανελλήνιες κινητοποιήσεις όλων των συλλόγων της χώρας, θέλοντας να προστατεύσει το δικαίωμα του καταναλωτή να επιλέγει ελεύθερα τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή και την ασφαλιστική εταιρεία που επιθυμεί χωρίς να εκβιάζεται από τις πρακτικές των τραπεζών.

Στο πλαίσιο αυτό οργανώνει και συμμετέχει στις παραστάσεις διαμαρτυρίας έξω από τις τράπεζες την προσεχή Τρίτη 8 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει αποφασιστεί. (σ.σ. στις τράπεζες που βρίσκονται στην οδό Εθνικής Αντίστασης).

Πιο συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου «ΙΣΧΥΣ», κατά την συνεδρίασή του της 01/11/2016, συζήτησε μεταξύ άλλων θεμάτων και την σχεδιαζόμενη κινητοποίηση της Ε.Α.Δ.Ε. (Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ελλάδος), για το πρόβλημα των πρακτικών προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων από τις Τράπεζες και αποφάσισε την έκδοση του παρακάτω ψηφίσματος.

ΨΗΦΙΣΜΑ
Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου «ΙΣΧΥΣ», αφού έλαβε υπόψη το από 26/10/2016 Κείμενο / Δελτίο Τύπου της Ε.Α.Δ.Ε., σύμφωνα με το οποίο:
«Οι όλο και περισσότερο προκλητικές πρακτικές των Τραπεζικών Ιδρυμάτων κατά την διαδικασία προώθησης ασφαλιστηρίων συμβολαίων, και ο τρόπος έκφρασής τους, που είναι εκβιαστικός, επιθετικός και αθέμιτος, ευτελίζουν την αξία του θεσμού της ασφάλισης και θίγουν τα συμφέροντα των καταναλωτών-ασφαλισμένων.

Ταυτόχρονα πλήττουν καίρια το θεσμό της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης και τους χιλιάδες Επαγγελματίες της, μιας και τους ανταγωνίζονται με όρους που καταστρατηγούν κάθε έννοια υγιούς ανταγωνισμού.

Ήδη και παρά την παρέμβαση της ΤτΕ με ειδική εγκύκλιο, έχουν υπερβεί κάθε όριο και προωθούν ασφαλιστικά προϊόντα ως εκβιαστικά παρακολουθήματα των τραπεζικών εργασιών τους.
Η ΕΑΔΕ, η Ένωση των Πανελλήνιων Συνδέσμων της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης διοργανώνει σε όλη την Ελλάδα συμβολικές παραστάσεις διαμαρτυρίας μπροστά από Τραπεζικά Ιδρύματα, με στόχο την εκ νέου ανάδειξη των αθέμιτων πρακτικών που χρησιμοποιούνται από τα Τραπεζικά Ιδρύματα και ταυτόχρονα την  ενημέρωση του κοινού για το δικαίωμά του να επιλέγει ελεύθερα και χωρίς παρεμπόδιση Ασφαλιστική εταιρία και Ασφαλιστικό διαμεσολαβητή, εξασφαλίζοντας έτσι την καλύτερη ασφαλιστική κάλυψη με το χαμηλότερο δυνατό κόστος».

Αποφασίζει να συνταχθεί με την απόφαση της Ε.Α.Δ.Ε. και καλεί τα μέλη του που δραστηριοποιούνται στο χώρο της Ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, να λάβουν μέρος μαζικά στην παράσταση διαμαρτυρίας και ενημέρωσης του κοινού, δηλαδή των καταναλωτών, που θα γίνει και στην Ρόδο στις 8 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, αρχικά μπροστά στο κατάστημα της Τράπεζας Alpha Bank, στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και ακολούθως στα καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας, της Eurobank και της Τράπεζας Πειραιώς που βρίσκονται στην ίδια οδό.

Για τους καταναλωτές
“Αγαπητέ Καταναλωτή –
Ασφαλισμένε
Η ασφάλιση της Περιουσίας σου, της Επιχείρησής σου ή της Υγείας σου είναι μια πολύ σημαντική και δύσκολη διαδικασία που απαιτεί εξειδικευμένη συμβουλή και πρέπει να δίνεται μόνο από τον ανάλογο Επαγγελματία.

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα προωθούν συχνά μέσω υπαλλήλων τους ασφαλιστήρια συμβόλαια Ασφαλιστικών Εταιριών με τις οποίες συμβάλλονται. Οι υπάλληλοι αυτοί οφείλουν να κατέχουν ειδικό πιστοποιητικό γνώσεων.
Ζήτησέ το !

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν δικαιούνται να προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, ως προϋπόθεση για την πραγματοποίηση κάποιας άλλης αναγκαίας για εσένα τραπεζικής συναλλαγής.
Στην περίπτωση που δανειακή σου σύμβαση επιβάλλει την ασφάλιση, τότε δικαιούσαι να αναζητήσεις όποια Ασφαλιστική Εταιρία επιθυμείς μέσω όποιου Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή επιλέξεις, αναζητώντας προς το συμφέρον σου τις καλύτερες καλύψεις με την καλύτερη δυνατή τιμή.

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν έχουν κανένα δικαίωμα να απορρίψουν τα ασφαλιστήρια που τους παραδίδεις, όπως δεν έχουν και κανένα δικαίωμα να χρεώνουν έξοδα για την μελέτη τους, όπως καταχρηστικά κάνουν.
Εάν απορρίψουν ασφαλιστήριό σου ζήτησέ τους έγγραφη αιτιολόγηση.
Κατάγγειλε στην Τράπεζα της Ελλάδος και στην Γεν. Γραμματεία Καταναλωτή κάθε αθέμιτη και πιεστική πρακτική που χρησιμοποιούν.

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν δικαιούνται να επιβάλουν ως προϋπόθεση για καμία τραπεζική συναλλαγή, την επιλογή της Ασφαλιστικής Εταιρίας που συνεργάζονται.
Όταν συμβαίνει αυτό αρνήσου το και κατάγγειλέ το !

Τα Τραπεζικά Ιδρύματα δεν δικαιούνται να χρησιμοποιούν την πρόσβαση που διαθέτουν στον τραπεζικό λογαριασμό σου καθώς και την γνώση του υπολοίπου του λογαριασμού σου, για να προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια αποταμίευσης ή επένδυσης, χωρίς να έχουν έγγραφη συγκατάθεση για την χρήση αυτής της πληροφορίας.

Όταν τα Τραπεζικά Ιδρύματα προωθούν ασφαλιστήρια συμβόλαια, εκτελούν διαφορετική εργασία από την τραπεζική τους λειτουργία.

Εκτελούν την εργασία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης, χωρίς αυτή να αποτελεί το βασικό τους γνωστικό αντικείμενο και στερούν την εργασία από τον Ασφαλιστή σου, που είναι ο μόνος που θα σου εξασφαλίσει το καλύτερο πρόγραμμα ασφάλισης με το οικονομικότερο κόστος.

Και το κυριότερο !!
Δεν θα σου γυρίσει την πλάτη τη στιγμή που θα τον χρειασθείς. Θα είναι πλάι σου και θα διεκδικεί την δίκαιη απαίτηση μαζί σου.
ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ “.