Πολλές προσδοκίες από τη συμμετοχή του Σαντορινιού

Αισθήματα ικανοποίησης αλλά κυρίως προσδοκίες, προκάλεσε στους Δωδεκανήσιους η συμμετοχή στο νέο κυβερνητικό σχήμα του κ. Νεκτάριου Σαντορινιού.

 

Το γεγονός ότι μετέχει στην κυβέρνηση μετά από αρκετά χρόνια ένας βουλευτής Δωδεκανήσου (ο τελευταίος ήταν ο κ. Γ. Νικητιάδης ως υφυπουργός Τουρισμού) σχολιάστηκε ευμενώς από την πλειοψηφία της κοινής γνώμης.

Λόγω και της φύσης όμως του υπουργείου το οποίο εκτός από θέματα ναυτιλίας έχει ως αντικείμενο και τα ζητήματα νησιωτικής πολιτικής, οι προσδοκίες είναι μεγάλες.

Ο πήχης έχει ανέβει ψηλά για τον κ. Σαντορινιό, που από σήμερα κιόλας καλείται να αντιμετωπίσει πολλά μεγάλα και μικρά προβλήματα που ταλανίζουν τους νησιώτες.

Τα περισσότερα βέβαια τα γνωρίζει και καλείται να τα διαχειριστεί καλύτερα από τους προκατόχους του.

Σε δήλωσή του ο κ. Σαντορινιός αναφέρει τα εξής:

«Με ιδιαίτερη τιμή και αίσθημα ευθύνης αποδέχτηκα την πρόταση του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβω την θέση του Υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Οι αρμοδιότητες του Υφυπουργείου θα είναι, κατά κύριο λόγο, τα θέματα των νησιών και η χάραξη νησιωτικής πολιτικής- ένα νέο χαρτοφυλάκιο που ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση, με την σύστασή του, αποδεικνύουν την ιδιαίτερη βαρύτητα που δείχνουν για μας τους νησιώτες.

Στόχος και ελπίδα μου είναι να αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής των κατοίκων των νησιών και το έργο του Υφυπουργείου να συμβάλλει στην ουσιαστική και βιώσιμη ανάπτυξη της νησιωτικής χώρας.

Χαίρομαι ιδιαίτερα για τη συνεργασία που πρόκειται να έχουμε με τον Υπουργό, Παναγιώτη Κουρουμπλή, τον οποίο θεωρώ έναν έμπειρο και ικανό πολιτικό.

Ευχαριστώ όλες και όλους για τις ευχές και υπόσχομαι, σαν νησιώτης και εγώ, να καταφέρω να ανταποκριθώ στις προσδοκίες και τις ανάγκες των νησιωτών. Το έργο είναι δύσκολο αλλά με την βοήθεια όλων σας, πιστεύω ότι οι νησιωτικές πολιτικές, θα πάψουν να είναι ένα ευχολόγιο και θα μετατραπούν σε ουσιαστικές πολιτικές πράξεις».   

ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟ
Με αφορμή τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης ο βουλευτής Ηλίας Καματερός δήλωσε:

«Η επιλογή αναβάθμισης της νησιωτικής πολιτικής σε Υφυπουργείο καταδεικνύει τις κυβερνητικές προτεραιότητες και αποτελεί το πρώτο θετικό αποτέλεσμα για τα νησιά μας στο χθεσινό ανασχηματισμό. Δεύτερο θετικό στοιχείο η ανάληψη της ευθύνης του νέου Υφυπουργείου από ένα νησιώτη Δωδεκανήσιο βουλευτή, το Νεκτάριο Σαντορινιό.

Προσωπικά συγχαίρω το Νεκτάριο γι’ αυτό το γεγονός που αποτελεί τιμή για όλους τους Δωδεκανήσιους πολίτες».