Περισσότεροι από κάθε άλλη χρονιά οι προσκυνητές στον Πανορμίτη φέτος

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο η φετινή προσέλευση των πιστών στην Σύμη για να τιμήσουν την γιορτή του Αρχάγγελου Μιχαήλ, στον Πανορμίτη!

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, συνολικά διακινήθηκαν από και προς τον Πανορμίτη περί τις 11.000 άτομα μόνο το τελευταίο τετραήμερο!
Πιο συγκεκριμένα, με τα τρία πλοία της Δωδεκάνησος Sea Ways : «Παναγία Σκιαδενή», «Δωδεκάνησος Pride» και «Δωδεκάνησος Express» ταξίδεψαν τις προηγούμενες τέσσερις ημέρες 9.500 άτομα! Αξίζει δε να σημειωθεί πως μόνο το «Δωδεκάνησος Express» μετέφερε 1500 άτομα από το Βόρειο συγκρότημα του νομού μας, πραγματοποιώντας δρομολόγια από Λέρο, Κάλυμνο και Κω προς τον Πανορμίτη της Σύμης.


Η παρουσία του κόσμου στη φετινή γιορτή του Πανορμίτη ήταν εντυπωσιακή όλες τις προηγούμενες ημέρες με κορύφωση την χθεσινή, καθώς ο καλός καιρός «παρότρυνε» ακόμη και τους επιφυλακτικούς να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι στο γειτονικό μας νησί.
Μάλιστα αρκετοί ήταν οι προσκυνητές που επέλεξαν να παραμείνουν στο χώρο του Μοναστηριού ή ακόμη και στη Σύμη για κάποιες ημέρες έως την γιορτή του.


Οι προσκυνητές ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα να μεταβαίνουν στο νησί από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί που αποφάσισαν την τελευταία ώρα να ταξιδέψουν για να προσκυνήσουν, και τελικά δεν τα κατάφεραν καθώς δεν μπόρεσαν να βρουν εισιτήριο. Ορισμένοι δε άλλοι, εκμεταλλευόμενοι κάποιες ακυρώσεις κατάφεραν να πάνε στη Σύμη, αλλά χρειάστηκε να παραμείνουν στο νησί μέχρι και σήμερα καθώς δεν υπήρχε εισιτήριο επιστροφής κατά τη χθεσινή ημέρα.

Η γιορτή
Η μνήμη του Αρχάγγελου Μιχαήλ γιορτάστηκε με κάθε λαμπρότητα και με τη συμμετοχή πλήθος κόσμου και εκπροσώπων αρχών και φορέων.
Για τις εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μετέβησαν νωρίς χθες το πρωί με ελικόπτερο στο νησί, ο υπουργός Εθνικής 'Άμυνας Πάνος Καμμένος και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός.
Το αδιαχώρητο επικράτησε για ακόμη μία χρονιά κατά την περιφορά της Αγίας εικόνας του Πανορμίτη στο μικρό νησί, με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής αλλά και αγήματος του στρατού, καθώς και παιδιών με παραδοσιακές στολές, ενώ πλήθος κόσμου βρίσκονταν ακόμη και στα μπαλκόνια των κελιών του Μοναστηριού!