Οι Συμιακοί του Πειραιά γιόρτασαν τον Πανορμίτη

Την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, ο Κοινωνικός Σύλλογος Συμαίων “ο Πανορμίτης” πραγματοποίησε τον ετήσιο εορτασμό του πολιούχου της Σύμης, Αρχαγγέλου Μιχαήλ του “Πανορμίτη”, στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Πειραιώς με δοξολογία και αρτοκλασία.

Ακολούθησε εορταστική εκδήλωση με παρουσίαση τοπικών παραδοσιακών χορών της Σύμης από τα χορευτικά συγκροτήματα της Ένωσης Συμιακών Νέων Ο «Νιρέας» και του Συλλόγου Συμιακών Ελευσίνας «Ο Μιχαήλ Αρχάγγελος» στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΟΛΠ.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Γ. Γραμματέας του συλλόγου κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος.
Η Πρόεδρος του Συλλόγου μας κ. Δέσποινα Αγγελίδη – Μαρκαντέ απηύθυνε χαιρετισμό, αναφερόμενη στους εννιά “Μιχαήληδες” της Σύμης και φυσικά τον Αρχάγγελο Μιχαήλ τον “Πανορμίτη”. Ακολούθησε απαγγελία κειμένου του Κώστα Βαλσάμη στην τοπική διάλεκτο της Σύμης από τον κ. Ηλία Κλαδάκη (μέλους του Δ.Σ. του Συλλόγου).

Στην συνέχεια παρουσιάσθηκαν χοροί από τον χορευτικό συγκρότημα του Συλλόγου Συμιακών Ελευσίνας “Ο Μιχαήλ Αρχάγγελος”.
Τον λόγο πήρε η νέα Πρόεδρος των Συμιακών Νέων “ο Νιρέας” κ. Δικαία Κατσιμπρή, η οποία αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου . Ακολούθησαν το παιδικό και κατόπιν το νεανικό χορευτικό συγκρότημα του “Νιρέα”, υπό την επίβλεψη της κ. Καθολικής Μπαλούρδου.

Τα χορευτικά συνόδευαν οι μουσικοί Μιχάλης Γαμπιεράκης (βιολί) και Γιάννης Μεγαλούδης (λαούτο). Τον εορτασμό τίμησαν με την παρουσία τους: ο πρ. Δήμαρχος Κερατσινίου κ. Λουκάς Τζανής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αθηνών-Πειραιώς κ. Γιάννης Φραγκούλης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συμιακών Ελευσίνας κ. Θ. Κουνελλές, η Πρόεδρος της Ένωσης Ροδίων Αθηνών κ. Μαρία Κορδίνα, εκ μέρους της Πολιτιστικής Ομάδας “Αρχιπέλαγος” η κα Ευδοκία Βουβάλη και ο κ. Νικ. Παπαδόπουλος, οι εκπρόσωποι της “Δωδεκανησιακής Μέλισσας” κα Μ. Χατζηπέτρου (Ρόδου) και κ. Ελευθ. Χατζηπέτρου (Σύμης), ο εκπρόσωπος της Πανελλήνιας Ένωσης Λερίων “Η Παναγιά του Κάστρου” κ. Κων. Πάχος, ο εκπρόσωπος από το Χαζηκυριάκειο Ίδρυμα Παιδικής Προστασίας κ. Π. Χατζηιωάννου και πλήθος κόσμου.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα (Συμιακές τούρτες και ακούμια).