Στα 18 εκατομμύρια ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ρόδου

Στα 18 εκατομμύρια ευρώ  το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ρόδου

Στα 18 εκατομμύρια ευρώ το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 357 ΦΟΡΕΣ

Συζητείται σήμερα το βράδυ στο δημοτικό συμβούλιο

Το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου για το 2017, το οποίο ανέρχεται περίπου στα δεκαοκτώ εκατομμύρια ευρώ μαζί με εκείνο της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, έρχεται για συζήτηση και ψήφιση σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο.

Την Κυριακή όμως 27 του μήνα θα συγκληθεί εκ νέου το Σώμα με μοναδικό θέμα στην ημερήσια διάταξη την έγκριση του νέου προϋπολογισμού ο οποίος ανέρχεται περίπου στα εκατόν ενενήντα εκατομμύρια ευρώ.

Σε ότι αφορά το τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνει 86 νέα έργα εκ των οποίων τα 13 αφορούν τη διεύθυνση Μεσαιωνικής Πόλης και τα 73 τη διεύθυνση τεχνικών έργων και υποδομών.

Στα αξιοσημείωτα του τεχνικού προγράμματος για την επόμενη χρονιά, είναι η προγραμματική σύμβαση που έχει συναφθεί με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και η οποία περιλαμβάνει την εκτέλεση νέων έργων ύψους 2.875.000 ευρώ, και τη διάθεση ποσού 1.894.400 ευρώ για συνεχιζόμενα έργα, ενώ ποσό 250.000 ευρώ θα δοθεί στο πλαίσιο της ίδιας σύμβασης για τα συνεχιζόμενα έργα της διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης και ποσό 150.000 ευρώ θα δοθεί για νέα έργα.

Συνολικά η προγραμματική σύμβαση προβλέπει τη διάθεση από την περιφέρεια προς το δήμο ποσού 5.169.000 ευρώ.

Επίσης μέσω της χορηγίας της ΔΕΗ θα δοθεί στο δήμο για νέα έργα, ποσό 680.000 ευρώ καθώς και ποσό 234.000 ευρώ για συνεχιζόμενα έργα, ενώ για τα συνεχιζόμενα έργα της διεύθυνσης Μεσαιωνικής πόλης θα δοθεί ποσό 300.000 ευρώ.

Το τεχνικό πρόγραμμα αναλυτικά
Πιο αναλυτικά το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου για την επόμενη χρονιά ανέρχεται σε 15.980.262,66 ευρώ ενώ το τεχνικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων είναι 2.365.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στο τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου, οι πιστώσεις για το 2017 ανέρχονται στα 12.327.351 ευρώ. Επίσης, από το σύνολο των έργων, τα συνεχιζόμενα έργα το 2017 έχουν προϋπολογισμό 10.337.522 ευρώ ενώ οι πιστώσεις τους για τη νέα χρονιά ανέρχονται στα 5.194.611 ευρώ.

Επίσης, το σύνολο των νέων έργων έχει προϋπολογισμό 5.642.740 ευρώ, όσες και οι πιστώσεις για το 2017.

Όσον αφορά στα συνεχιζόμενα έργα, αυτά έχουν να κάνουν με βελτιώσεις, διαμορφώσεις και αποκαταστάσεις.

Στο πλαίσιο του προγράμματος προβλέπεται να γίνει η κατασκευή κερκίδων στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Σουλά όπως και η ολοκλήρωση του ανοικτού κολυμβητηρίου στην Ιαλυσό.

Στα νέα έργα που προγραμματίζει ο Δήμος, περιλαμβάνονται πλακοστρώσεις, αναπλάσεις δημοτικών οδών κ.α. στα χωριά, ακόμη συντηρήσεις σχολικών μονάδων της πόλης, όπως και παιδικών σταθμών σε όλο το Δήμο.

Συντήρηση δημοτικών κτηρίων, κοινοχρήστων χώρων και πλατειών της πόλης, η αποκατάσταση φθορών στο κτήριο του Βενετοκλείου (σ.σ. 3ο και 5ο δημοτικό σχολείο), η συντήρηση και η επέκταση δικτύων ηλεκτροφωτισμού εκτός πόλης Ρόδου, όπως και αντικατάσταση φθαρμένων ιστών και σηματοδοτών σε κόμβους, η βελτίωση του φωτισμού στην οδό 7ης Μαρτίου, αντικατάσταση και τοποθέτηση πινακίδων ονοματοθεσίας σε οδούς, ασφαλτοστρώσεις, κατασκευή νέων και ανακατασκευή υφιστάμενων πεζοδρομίων στο Φαληράκι, ο ηλεκτροφωτισμός του δημοτικού γηπέδου Λάρδου, η κατασκευή πεζοδρομίων από τη νέα μαρίνα προς το εμπορικό λιμάνι της Ρόδου (σ.σ. οδός Αυστραλίας), η ανάπλαση του πάρκου του Ροδινιού, σωστικές παρεμβάσεις παραλιακού δρόμου της Κρεμαστής, βελτίωση των υποδομών της λαϊκής του Αγίου Δημητρίου καθώς και ίδρυση νέας ιχθυαγοράς κ.α.

Όσον αφορά το τεχνικό πρόγραμμα της Διεύθυνσης Μεσαιωνικής Πόλης, ο προϋπολογισμός των συνεχιζόμενων έργων είναι 1.200.000 ευρώ και οι πιστώσεις για το 2017 1.010.000 ευρώ ενώ τα νέα έργα έχουν προϋπολογισμό 1.165.000 ευρώ και οι πιστώσεις για την επόμενη χρονιά ανέρχονται στα 480 χιλιάδες ευρώ.

Ανάμεσα στα νέα έργα είναι η αποκατάσταση του ιστορικού δημοτικού κτηρίου στην Απολακκιά, επισκευές και συντηρήσεις δημοτικών κτηρίων στη Μεσαιωνική Πόλη, όπως και ιστορικών δημοτικών κτηρίων εκτός αυτής, ακόμα η συντήρηση και η αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού «εντός των τειχών», η επέκταση του δικτύου κοινοχρήστων ενοικιαζομένων ποδηλάτων καθώς και η ανάπλαση της κεντρικής πλατείας της Λίνδου.

Ο προϋπολογισμός
Ο νέος προϋπολογισμός του Δήμου, ο οποίος κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα, περίπου 190 εκατομμύρια ευρώ, έχει εγκριθεί από την Οικονομική Επιτροπή και έρχεται για έγκριση στο δ.σ. την ερχόμενη Κυριακή 27 του μηνός.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο