Αθώος κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς

Αθώος κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς

Αθώος κρίθηκε ο πρώην δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 786 ΦΟΡΕΣ

Κατηγορούνταν για έκθεση σε κίνδυνο

Αθώοι κρίθηκαν χθες και με πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, ο πρώην δήμαρχος Στάθης Κουσουρνάς και ο πρώην προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου, για την υπόθεση που αφορά την πτώση της οροφής του κτιρίου της Ακαδημίας τον Ιανουάριο του 2012.

Η δίκη ξεκίνησε στις 23 Νοεμβρίου με τις καταθέσεις των μαρτύρων κατηγορίας και δύο εκ των τεσσάρων μαρτύρων υπεράσπισης, όμως λόγω ωραρίου το δικαστήριο διέκοψε για χθες Τρίτη 29 Νοεμβρίου το πρωί οπότε και συνεχίστηκε η ακροαματική διαδικασία, με τις λοιπές καταθέσεις μαρτύρων, τις απολογίες των κατηγορουμένων αλλά και την πρόταση της Εισαγγελέως της έδρας η οποία πρότεινε στο σώμα την αθώωση των δύο ανδρών.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς των συνηγόρων υπεράσπισης κ.κ. Δημήτρη Σαλαμαστράκη και Κώστα Σαρρή, απάλλαξε τόσο τον πρώην δήμαρχο Ρόδου Στάθη Κουσουρνά, όσο και τον πρώην προϊσταμένο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ρόδου Θεοδόση Κολιάδη, από την κατηγορία της έκθεσης διά παραλείψεως κατά συρροή που τους βάραινε.

Σημειώνεται πως η υπόθεση εκδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς πριν από ένα χρόνο οι δύο άνδρες είχαν κριθεί ένοχοι από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου για την κατηγορία αυτή και τους είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 12 μηνών με τριετή αναστολή.

Το δικαστήριο με την ίδια απόφασή του είχε αθωώσει τον πρώην δήμαρχο Χατζή Χατζηευθυμίου, τον πρώην αντιδήμαρχο Μανώλη Καμπουρόπουλο και τον πρώην προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Χριστοδούλου που επίσης κατηγορούνταν στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης όταν στις 12 Φεβρουαρίου 2012 ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Ρόδου Κωνσταντίνος Μπούτσικος παρήγγειλε την διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Αφορμή για την εξέλιξη αυτή αποτέλεσαν η μηνυτήρια αναφορά που είχε κατατεθεί από δύο δικηγόρους της πόλης μας τους κ.κ. Ιωάννη Χαρίτο και Στέφανο Στεφανίδη αλλά και τα έγγραφα που είχαν προσκομιστεί στον εισαγγελικό λειτουργό από την συντονίστρια των Πειραματικών Σχολείων της Ακαδημίας κ. Σταματία Μαντικού, καθώς και από τον πρόεδρο του Διδασκαλείου.

Η κατάρρευση της οροφής σε αίθουσα του δευτέρου ορόφου της Ακαδημίας σημειώθηκε στις 30 Ιανουαρίου 2012 και ευτυχώς σε χρόνο και ημέρα όπου δεν υπήρχαν παιδιά μέσα σε αυτήν για μάθημα.

Άμεση ήταν η παρέμβαση του δήμου Ρόδου όπου συνεργεία των Τεχνικών Υπηρεσιών ξεκίνησαν τη διερεύνηση του προβλήματος που προέκυψε με παρεμβάσεις στο κτήριο και ιδιαίτερα στην ψευδοροφή, για την οποία και πρότειναν να γίνει η συνολική της καθαίρεση προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωτική εικόνα, αλλά και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά και από τους μηχανικούς του Δήμου η αναφερόμενη ψευδοροφή υφίσταται σχεδόν από ανεγέρσεως του κτηρίου και λόγω διάβρωσης της οροφής είχε επιβαρυνθεί σημαντικά γι’ αυτό και κρίθηκε επισφαλής.

Για τους λόγους αυτούς και είχε αποφασιστεί να γίνει συνολική μόνωση στην οροφή της ταράτσας και στην συνέχεια να ανατεθούν οι εργασίες συντήρησης της εσωτερικά.

Διαβάστε ακόμη

Απερρίφθη η αίτηση για τους εργαζόμενους της «ΡΟΔΑ»

Εντοπισμός αλλοδαπών και σύλληψη των διακινητών τους μετά από καταδίωξη στην Τήλο

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους