Απολογισμός... προσπάθειας  για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί για πρώτη φόρα ο φάκελος της υποψηφιότητας που κατέθεσε η Ρόδος για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου και μετέπειτα θα ακολουθήσει ανοικτή συζήτηση, ενώ όλοι θα μπορέσουν να καταθέσουν προτάσεις για την προοπτική συνέχισης του προγράμματος και την αναβάθμιση των πολιτιστικών δράσεων στην Ρόδο.

Ο φάκελος αυτός είχε κατατεθεί στις 5 Οκτωβρίου στην Αθήνα από τον αντιδήμαρχο πολιτισμού κ. Τέρη Χατζηιώαννου, προκειμένου η Ρόδος να καταφέρει να διεκδικήσει τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021 ανάμεσα σε ακόμη δύο πόλεις (Καλαμάτα- Ελευσίνα) που διεκδικούσαν παράλληλα τον τίτλο.

Τελικά στις 11 Νοεμβρίου ανακοινώθηκε η απόφαση της επιτροπής που επέλεξε ότι η Ελευσίνα είναι η νικήτρια πόλη, και την Κυριακή 4 Δεκεμβρίου θα παρουσιαστεί σε όλους το περιεχόμενο του  φάκελου της υποψηφιότητας που κατέθεσε η Ρόδος και δεν κατάφερε να κερδίσει.