Ευεργετικές οι βροχοπτώσεις αλλά χρειάζονται κι άλλες

Ευεργετικές οι βροχοπτώσεις αλλά χρειάζονται κι άλλες

Ευεργετικές οι βροχοπτώσεις αλλά χρειάζονται κι άλλες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 584 ΦΟΡΕΣ

Ικανοποιητικές ήταν οι βροχοπτώσεις που έπεσαν σε ολόκληρο το νησί της Ρόδου στη διάρκεια της χθεσινής μέρας, αλλά ωστόσο οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλήμονας Ζαννετίδης, σημειώνουν ότι απαιτείται ακόμα να πέσει μεγάλος όγκος βροχής μέσα στις επόμενες εβδομάδες, έτσι ώστε να καλυφθούν οι αντίστοιχες απώλειες.

Τόνισε συγκεκριμένα ότι «οι βροχοπτώσεις δεν είναι οι αναμενόμενες, αλλά ευχόμαστε στο άμεσο μέλλον να αυξηθούν. Η εικόνα που έχουμε από όλα τα νησιά και από τη νότια Ρόδο όπου βρίσκονται μεγάλες καλλιεργούμενες εκτάσεις είναι ότι δεν είναι ευχάριστα τα νέα.
Δυστυχώς, σημείωσε ο ίδιος, είναι ένα φαινόμενο που παρατηρείται τα δύο τελευταία χρόνια, με πολύ σοβαρές συνέπειες στο περιβάλλον και στον πρωτογενή τομέα.

Οι παραγωγοί είναι πολύ προβληματισμένοι. Η διαδικασία για την καταβολή αποζημιώσεων έχει ξεκινήσει θα κάνουμε ανακοινώσεις μέσα στο νέο έτος, είμαστε σε συνεργασία με τον ΕΛΓΑ και ευελπιστούμε ότι θα ολοκληρωθεί γρήγορα.

Δεν εξαρτάται από εμάς, εμείς δεν είμαστε οι αρμόδιοι, θα στηρίξουμε όμως τις αρμόδιες υπηρεσίες θα βοηθήσουμε σε ότι μας ζητηθεί. Ο ΕΛΓΑ θα κάνει τις εκτιμήσεις. Δεν είναι εύκολο γιατί ζητάμε χρήματα από την ευρωπαϊκή ένωση καθώς οι ελληνικοί πόροι είναι σχεδόν ανύπαρκτοι» - κατέληξε ο ίδιος.

Προβλήματα στο κυκλοφοριακό και στην ηλεκτροδότηση
Στην πόλη της Ρόδου, το κυκλοφοριακό ζήτημα είναι κυρίαρχο για τη χθεσινή μέρα ενώ πολλοί δρόμοι θυμίζουν... Αθήνα.
Ειδικά στο κέντρο της πόλης καθώς επίσης και σε κεντρικούς δρόμους όπως η Καναδά, Λεωφόρος Λίνδου, Εθνικής Αντιστάσεως, Μιχαήλ Πετρίδη η κυκλοφορία διεξάγονταν σημειωτόν. Άλλα προβλήματα δεν δημιουργήθηκαν.

Χωρίς ρεύμα χωριά σε Ανατολική και Νότια Ρόδο
Εξαιτίας της κακοκαιρίας, χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα ήταν από τις 10:15 και για περισσότερες από τρεις ώρες τα χωριά Λίνδος και Λάρδος. Μικρότερες βλάβες παρατηρήθηκαν επίσης και σε άλλες περιοχές της Ρόδου.
Σε επιφυλακή βρίσκεται η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ρόδου και οι αρμόδιες υπηρεσίες σε Περιφέρεια και Δήμο Ρόδου για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων προβλημάτων που θα παρουσιαστούν.

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων