Ξέφραγο αμπέλι χωρίς διοικητή το HotSpot στα Λέπιδα της Λερου

Ξέφραγο αμπέλι  χωρίς διοικητή  το HotSpot στα Λέπιδα της Λερου

Ξέφραγο αμπέλι χωρίς διοικητή το HotSpot στα Λέπιδα της Λερου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 454 ΦΟΡΕΣ

Χωρίς διοικητή έμεινε από το περασμένο Σάββατο (17-12-2016) το HotSpot των Λεπίδων, αφού όπως καταγγέλλουν εργαζόμενοι στη συγκεκριμένη δομή, το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής δεν έχει ορίσει προσωρινή διοίκηση εν αναμονή των προσλήψεων νέων διοικητών.

Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα, με αποτέλεσμα την υπολειτουργία του κέντρου.

Μάλιστα, πριν λίγες μέρες, ανήλικος Σύρος πρόσφυγας, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί στο HotSpot των Λεπίδων και μετά από συγκεκριμένες διαδικασίες μετακινήθηκε σε δομή φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας για ανηλίκους, έφυγε με το «έτσι θέλω» από τη δομή που είχε επιλεγεί γι’ αυτόν, και αφού έκανε ένα… διάλειμμα(!) μερικών ημερών στην Αθήνα χωρίς να γνωρίζει κανείς που βρίσκεται, γύρισε μόνος του πίσω στη Λέρο, όπου μετά από προτροπή εθελόντριας, κατέληξε στο κέντρο ανοιχτής δομής του ΠΙΚΠΑ.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο συγκεκριμένος ανήλικος πρόσφυγας έχει δημιουργήσει κατά το παρελθόν πολλά προβλήματα σε όποιες δομές έχει φιλοξενηθεί…
Και παρά το γεγονός ότι υπάρχει μόνιμος υπάλληλος ΠΕ στο HotSpot, για ανεξήγητους λόγους αυτός δεν έχει επιλεγεί ώστε να ασκήσει προσωρινά καθήκοντα διοικητή!

Και αφού δεν υπάρχει διοικητής ώστε να ληφθούν αποφάσεις για περιπτώσεις όπως αυτή του ανήλικου Σύρου πρόσφυγα, το όλο θέμα κατέληξε στο αστυνομικό τμήμα Λέρου και στην Εισαγγελία της Κω, όπου μετά από προφορική εισαγγελική παρέμβαση, ο ανήλικος πρόσφυγας διαμένει πλέον στη δομή φιλοξενίας του ΠΙΚΠΑ στο Λακκί…

Μέχρι βεβαίως να επαναληφθούν οι διαδικασίες μετακίνησής του σε άλλη δομή φιλοξενίας της ηπειρωτικής χώρας, οι οποίες διαρκούν άνω των 40 ημερών, και φυσικά μέχρι ο ανήλικος πρόσφυγας να βαρεθεί στην άλλη δομή φιλοξενίας και να έλθει και πάλι στον… ξέφραγο αμπελώνα του HotSpot Λέρου.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο