Νίκη Ρόδου, μία μικρή, αλλά σπουδαία ομάδα

Νίκη Ρόδου, μία μικρή, αλλά σπουδαία ομάδα

Νίκη Ρόδου, μία μικρή, αλλά σπουδαία ομάδα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 264 ΦΟΡΕΣ

Οι άνθρωπο του συλλόγου έδωσαν την ευκαιρία στον Αχμέτ, ένα 17χρονο παιδί από τη Συρία που γλίτωσε από τη φρίκη του πολέμου, να θυμηθεί ξανά τη χαρά του ποδοσφαίρου

Μπορεί να αγωνίζεται στην τρίτη τοπική κατηγορία και να μην έχει καταφέρει να ξεφύγει από την τελευταία θέση της, όμως προχθές το βράδυ η Νίκη Ρόδου απέδειξε πως διαθέτει μία σπουδαία ομάδα με σπουδαίους ανθρώπους.

Ο προπονητής Γιώργος Μυλωνάς και οι ποδοσφαιριστές του αγκάλιασαν ένα 17χρονο παιδί, που γλίτωσε από τη φρίκη του πολέμου στη Συρία και πήρε το δρόμο της προσφυγιάς, το έκαναν μέλος της παρέας τους και το έχουν πλέον μαζί τους στις προπονήσεις, με την ελπίδα ο νεαρός Αχμέτ να καταφέρει να εκδώσει δελτίο και να γίνει και επισήμως μέλος της ποδοσφαιρικής οικογένειας της Νίκης.

Με ανάρτησή του σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Μυλωνάς καταγράφει τα συναισθήματά του και συγκινεί, καθώς αποδεικνύει εμπράκτως πως ο αθλητισμός είναι πρωτίστως ανθρωπιά, αλληλεγγύη και αγάπη:

«Στη χθεσινή προπόνηση της ομάδας μας είχαμε τη χαρά να φιλοξενήσουμε ένα προσφυγόπουλο από τη Συρία, τον Αχμέτ.. Ο Αχμέτ πήρε μέρος κανονικά στην προπόνηση της ομάδας μας και ακολούθησε όλο το πρόγραμμα.. Έτρεξε, έκανε τις ασκήσεις, έπαιξε και μπαλίτσα μαζί με όλα τα παιδιά τις ομάδας.

Καθώς τον παρακολουθούσα να κάνει προπόνηση, έβλεπα ένα παιδί χαρούμενο και ευτυχισμένο και μου έκανε εντύπωση. Τελειώνοντας την προπόνηση τον ρώτησα γιατί ήταν τόσο χαρούμενος.. Η απάντηση με σόκαρε (ενώ ευχαρίστησε την ομάδα και εμένα που του επιτρέπουμε να κάνει προπονήσεις μαζί μας).

Μου είπε ότι μετά από πολύ καιρό ένιωσε ξανά παιδί, ένιωσε ξανά πώς είναι να είσαι αποδεκτός από μια μερίδα ανθρώπων, ένιωσε χαρά που μπορεί να κάνει αυτό που αγαπάει χωρίς να φοβάται ότι θα του το κλέψουν ή θα του το γκρεμίσουν κάποιοι χωρίς λόγο.

Ο Αχμέτ χθες μου θύμισε κάτι πολύ απλό αλλά σημαντικό. Ότι είμαστε πολύ τυχεροί που είμαστε ελεύθεροι να κάνουμε αυτό που αγαπάμε χωρίς να φοβόμαστε. Στη δική μας γειτονιά το ποδόσφαιρο ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου!!!»

Διαβάστε ακόμη

Δημήτρης Γκάιδας: «Δεν υπάρχει απογοήτευση»

Παναγιώτης Σπάρταλης: «Το αξίζαμε, δίκαιη η παραμονή μας!»

Σάββας Ορφανίδης: «Ο Φοίβος θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί!»

«Φωνές» της Ρόδου για τη διαιτησία στο Άργος

Μετάλλια για τα Δωδεκάνησα στο Πανελλήνιο σχολικό του στίβου

Γεμάτο πρόγραμμα στο τοπικό μπάσκετ

Οι διακρίσεις του ΑΣ Ρόδου Shotokan Karate στο Πανελλήνιο Κύπελλο Kanazawa Cup

Νέα μεγάλη βολή από τον Μάρκο Μέμα στη σφύρα!