Δεν μπορούν να επιβιώσουν οι νέοι δικηγόροι της Ρόδου

Δεν μπορούν να επιβιώσουν  οι νέοι δικηγόροι της Ρόδου

Δεν μπορούν να επιβιώσουν οι νέοι δικηγόροι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1229 ΦΟΡΕΣ

Άλλοι ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν και άλλοι ζητούν διαγραφή από το Δικηγορικό σύλλογο

Σε αδιέξοδο έχει φέρει τους δικηγόρους της περιοχής μας το νέο ασφαλιστικό, με αποτέλεσμα κάποιοι να αναγκάζονται να φύγουν στο εξωτερικό και κάποιοι να ζητούν τη διαγραφή τους από το δικηγορικό σύλλογο.

Ο πρόεδρος Κώστας Σαρρής που μίλησε χτες για τις καταστάσεις που βιώνει ο κλάδος μετά τις τελευταίες αποφάσεις της κυβέρνησης εξέφρασε την απογοήτευσή του, και τόνισε ότι πολλοί συνάδελφοί του δεν μπορούν πλέον να επιβιώσουν.
«Το ασφαλιστικό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί όχι μόνο την τάξη των δικηγόρων αλλά και όλη την κοινωνία. Να σημειωθεί ότι στο γραμμάτιο προείσπραξης δικηγορικής αμοιβής το οποίο είναι υποχρεωτικό για τη διεξαγωγή μίας δίκης περίπου το 70-80% είναι υπέρ τρίτων κρατήσεις.

Η αμοιβή του δικηγόρου είναι μόνο το 20-30% και αντιλαμβάνεστε ότι οι υποθέσεις σήμερα έχουν πλέον περιοριστεί και ότι η αμοιβή έχει ελαχιστοποιηθεί με αποτέλεσμα η δικηγορία να έχει βρεθεί σε αδιέξοδο γιατί πως μπορούν να επιβιώσουν τόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες με τέτοια οικονομικά δεδομένα και τέτοιες συνθήκες εργασίας» δήλωσε επί του θέματος ο κ. Σαρρής και πρόεσθεσε «Απεργήσαμε για μεγάλο χρονικό διάστημα και είχαμε μεγάλο δίκιο, αλλά δε βγήκε τίποτα ειδικά σε τέτοιες δύσκολες εποχές με τρομερά αντίξοες οικονομικές συνθήκες.

Η πορεία στο εξής είναι δύσκολη και πολλοί συνάδελφοί μου θα αναγκαστούν να πάνε στα σπίτια τους για να μην έχουν γραφεία ή να φύγουν γιατί δεν θα μπορούν να πληρώσουν και τις ασφαλιστικές τους εισφορές και τις υποχρεώσεις που συνεπάγεται η άσκηση της δικηγορίας. Και μάλιστα χωρίς έσοδα είσαι υποχρεωμένος να πληρώνεις φόρο εισοδήματος για ένα ποσό που κατά τεκμήριο θεωρείται ότι εισέπραξες.
Οι συνθήκες είναι δύσκολες και πραγματικά λυπάμαι γιατί αυτό το λειτούργημα έχει καταντήσει έτσι και έχει πλέον εμπορευματοποιηθεί και οι συνθήκες είναι τόσο αντίξοες για τους νέους συναδέλφους που είναι μία τρομερή απογοήτευση».

Απαντώντας σε ερώτηση αν μέλη του δικηγορικού συλλόγου και κυρίως νέοι έχουν φύγει στο εξωτερικό δήλωσε ότι κάποιοι νέοι έχουν φύγει, στο εξωτερικό άλλοι έχουν ζητήσει και έχουν διαγραφεί για να αναζητήσουν κάπου αλλού εργασία. «Πολλοί άλλοι θα παρακαλούσαν να διοριστούν κάπου για να βγάζουν το ψωμί τους. Οι συνθήκες σήμερα για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι τρομερά δύσκολες και ειδικά για τη δική μας τάξη» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαρρής.
« Είναι ένα θέμα που με στεναχωρεί ιδιαίτερα, καθώς όταν είχαμε ξεκινήσει το 1998 ένα μέλημά μας ήταν η ενίσχυση των νέων συναδέλφων γι΄αυτό είχαμε κάνει και τους διανεμητικούς λογαριασμούς που τους στήριζαν.

Αυτοί τώρα δεν υπάρχουν γιατί δεν υπάρχουν έσοδα για να γίνουν παρακρατήσεις, ενώ τότε που δημιουργήθηκαν μπορούσαν να επιβιώσουν οι νέοι συνάδελφοι μόνο με τα λεφτά της κοινοπραξίας. Δυστυχώς τα πράγματα άλλαξαν πολύ» κατέληξε εκφράζοντας την απογοήτευσή του για τη σημερινή κατάσταση.

Διαβάστε ακόμη

Η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και το ΚΕΚ Γεννηματάς στηρίζουν την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών στα νέα ψηφιακά μέσα

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του ΚΚΕ για το σχολείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση με την υποψήφια ευρωβουλευτή Στέλλα Βαλαβάνη

Στη Ρόδο αύριο ο Ευρωβουλευτής της ΝΔ Στέλιος Κυμπουρόπουλος

Απορρίφθηκε η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την Υγεία στο περιφερειακό συμβούλιο

Εντυπωσιακό video - spot της Αστυνομίας με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά: Η οδήγηση στους δρόμους δεν είναι παιχνίδι

Για μία ακόμα φορά καθαρίστηκε η είσοδος του καταυλισμού των Ρομά στο Καρακόνερο

ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προσοχή! Επιτήδειοι αποσπούν χρήματα από πολίτες και επιχειρηματίες, υποδυόμενοι υπαλλήλους της Περιφέρειας

Νέα Αριστερά: Οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του Μεταφορικού Ισοδύναμου οδηγούν στην πλήρη απαξίωσή του