ΝΔ: Η ΑΣΤΕΡ πρέπει να αναβαθμιστεί

ΝΔ: Η ΑΣΤΕΡ πρέπει να αναβαθμιστεί

ΝΔ: Η ΑΣΤΕΡ πρέπει να αναβαθμιστεί

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 253 ΦΟΡΕΣ

Τη δυσαρέσκειά της για το γεγονός ότι η κυβέρνηση δεν αναβαθμίζει την ΑΣΤΕΡ σε πανεπιστημιακή σχολή τουρισμού, εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου επιρρίπτοντας ευθύνες στην κυβέρνηση.

Ειδικότερα αναφέρει τα εξής:
«Το ζήτημα της τουριστικής εκπαίδευσης είναι κομβικής σημασίας αφού συνδέεται με την εκπαιδευτική αλλά και την παραγωγική διαδικασία. Από την κυβερνητική λογική απουσιάζει ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός για την αναβάθμιση της τουριστικής εκπαίδευσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στον τουρισμό, τη στιγμή, μάλιστα, που η Ρόδος θα μπορούσε να αποτελεί κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Το πετυχημένο μοντέλο της ΑΣΤΕΡ και μαζί όλης της τουριστικής εκπαίδευσης στην Ρόδο καταργείται αντί να αναβαθμίζεται αφού το κλείσιμο της Ανώτερης Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου (ΑΣΤΕΡ), που ιδρύθηκε το 1956, και αποτέλεσε την πρώτη Σχολή στην Ελλάδα θα ξαναφέρει στη Δωδεκάνησο το απόλυτο κενό στο τομέα της ξενοδοχειακής εκπαίδευσης δίνοντας το χαριστικό πλήγμα στον τουρισμό της. Ο δρόμος είναι ένας η αναβάθμιση της ΑΣΤΕΡ σε Πανεπιστημιακής όπως είχε δρομολογηθεί από την κυβέρνηση της Ν.Δ. και ακυρώθηκε όπως κάθε τι άλλο αναπτυξιακό από τη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ».

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»

Συλληπτήριο μήνυμα του Β. Υψηλάντη για τον θάνατο του Μιχαήλ Σωμού

Μ. Κόνσολας: «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη