«Λίφτινγκ» στο κτίριο της παλιάς ΔΕΗ επιδιώκει ο δήμος Ρόδου

«Λίφτινγκ» στο κτίριο της παλιάς ΔΕΗ επιδιώκει ο δήμος Ρόδου

«Λίφτινγκ» στο κτίριο της παλιάς ΔΕΗ επιδιώκει ο δήμος Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1037 ΦΟΡΕΣ

Προβληματισμοί και για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής

Η ανάπλαση της περιοχής στην οποία βρίσκεται το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στην περιοχή του αγίου Νικολάου στην πόλη της Ρόδου συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση της δημοτικής κοινότητας Ρόδου που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη.

Όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος της κοινότητας Μίλτος Παγκάς, στη συνεδρίαση που ήταν η πρώτη για τη νέα χρονιά έγινε εκτενής συζήτηση αναφορικά με την εισήγηση του κ. Σπυρόπουλου που κατατέθηκε σχετικά με το παλιό εργοστάσιο της ΔΕΗ στον Άγιο Νικόλαο.

Σύμφωνα με τον ίδιο αυτή είχε να κάνει με την επικινδυνότητα ή όχι του κτιρίου και τους τρόπους με τους οποίους πρέπει να κινητοποιηθεί η δημοτική κοινότητα για τον καλλωπισμό του κτιρίου ώστε να αποκτήσει μία καλύτερη εικόνα.

Το κτίριο ανήκει στη ΔΕΔΔΥΕ και έχει χαρακτηριστεί από το υπουργείο Πολιτισμού ως μνημείο, ανήκει στην υπηρεσία νεωτέρων μνημείων, και προς αυτή την κατεύθυνση η δημοτική κοινότητα θα στείλει έγγραφο ή θα κάνει ακόμα και παράσταση αν χρειαστεί ώστε να της απαντήσουν τι σκοπεύουν να κάνουν με το κτίριο.

«Το κτίριο είναι και επικίνδυνο για την περιοχή , καθώς βρίσκεται σε μία πολύ άσχημη κατάσταση. Μάλιστα τέθηκε και ένας γενικότερος προβληματισμός αναφορικά με την ανάπλαση όλης της περιοχής της πρώην βιομηχανικής ζώνης της πόλης από τα Σφαγεία μέχρι το κοιμητήριο, που παλαιότερα φιλοξενούσε βιοτεχνικές και βιομηχανικές μονάδες του νησιού» δήλωσε ο κ. Παγκάς.

Επίσης στην ίδια συνεδρίαση συζητήθηκε και το αίτημα του συλλόγου γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες ΦΛΟΓΑ, για την παραχώρηση χώρου με σκοπό τη στέγαση των δραστηριοτήτων και των δράσεών του.

«Ο δήμος όσο μπορεί είναι κοντά σε τέτοιους συλλόγους και οργανώσεις. Εμείς ήμασταν ομόφωνα θετικοί και πλέον είναι θέμα των αρμοδίων υπηρεσιών να το προχωρήσουν» είπε ο πρόεδρος της κοινότητας.

Για το περίπτερο στην πιάτσα ταξί.
Τα μέλη του συμβουλίου συζήτησαν επίσης τον επανακαθορισμό χωροθέτησης κενωθείσας θέσης περιπτέρου ή όχι στην πλατεία Νεωρίου, δίπλα στα ταξί, διατυπώνοντας την αρνητική του θέση.

Επί του θέματος ο κ. Παγκάς αναφερόμενος στην απόφαση που πάρθηκε δήλωσε τα εξής: «Η σύμβαση λήγει το Μάιο και η αρμόδια υπηρεσία ζήτησε να γνωμοδοτήσουμε στο αν είμαστε υπέρ ή όχι να μισθωθεί εκ νέου. Εμείς είμαστε υπέρ των ανοιχτών χώρων ειδικά στο κέντρο της πόλης όπως το Νεώριο και το παραλιακό μέτωπο.

Πέρσι βγήκαν από εκεί όλοι οι μικροπωλητές που ήταν παράνομα και πήγαν νόμιμα στην παλιά λαχαναγορά, εμείς επιθυμούμε να παραμείνει εκείνος ο χώρος ελεύθερος, να γίνει χώρος περιπάτου και γιατί όχι να μετατραπεί σε έναν χώρο εκδηλώσεων και να παραδοθεί στο δημότη και τον επισκέπτη.

Μάλιστα στο λοφάκι που βρίσκεται ακριβώς πίσω έγιναν παρεμβάσεις καθαρίστηκε η περιοχή και φαίνονται πλέον και τα τείχη. Άποψή μας είναι να μείνουν εκεί μόνο οι ζωγράφοι που δίνουν μία όμορφη νότα στην περιοχή».

Διαβάστε ακόμη

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή

Αύριο Σάββατο στις 12 το μεσημέρι το τελευταίο αντίο στον Αθανάσιο Κούτσια

Οδηγίες του Ιατρικού Συλλόγου για την προστασία από την αφρικανική σκόνη

Επτά πλωτά ραντάρ «κλειδώνουν» το Αιγαίο

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων