Πρώτο βραβείο στο μελεκούνι της Ρόδου
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1626 ΦΟΡΕΣ
Με την πολυάριθμη συμμετοχή εκλεκτών προϊόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ», ο οποίος ανέδειξε τρεις μεγάλους νικητές.
Στο πλαίσιο της έκθεσης 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2016 και για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, προϊόντα από τις συμμετέχουσες εταιρίες διαγωνίστηκαν για την καινοτομία τους, τη συσκευασία και τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους. Η κριτική επιτροπή είχε δύσκολο έργο καθώς η συμμετοχή ήταν μεγάλη και όλα τα προϊόντα είχαν υψηλές προδιαγραφές ποιότητας αλλά και αισθητικής.
• Βραβείο ΕΞΠΟΤΡΟΦ Παραδοσιακός τρόπος παρασκευής
Το προϊόν που απέσπασε το βραβείο για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής του είναι το Παραδοσιακό Μελεκούνι της Ρόδου από το Filema. Πρόκειται για ένα υγιεινό γλύκισμα και ξεχωρίζει για την υπέροχη γεύση και την υψηλή διατροφική του αξία.
• Βραβείο ΕΞΠΟΤΡΟΦ Συσκευασίας
Με το βραβείο καλύτερης συσκευασίας τιμήθηκε επάξια το Βιολογικό «Καλαμάτα Π.Ο.Π.» της GREEK PONY FARM, ένα ελαιόλαδο με ισχυρή προσωπικότητα που ξεχωρίζει αμέσως για τα έντονα αρώματα, το λαμπερό πράσινο χρώμα, τη μοναδική δυνατή γεύση του αλλά και την εξαιρετική συσκευασία του.
• Βραβείο ΕΞΠΟΤΡΟΦ Καινοτομίας
Το προϊόν που αναδείχθηκε με το Βραβείο Καινοτομίας είναι η Φυστικοπραλίνα των αρτοζαχαροπλαστείων «Ο Φώτης» της οικογένειας Πούντου. Με 70 χρόνια παράδοση στο φιστίκι Αιγίνης, το πρωτότυπο αυτό γλύκισμα κέρδισε επάξια το Βραβείο.
• Βραβείο ΕΞΠΟΤΡΟΦ Κοινού
Το κοινό έδωσε την ψήφο εμπιστοσύνης του στα εκλεκτά μοναστηριακά προϊόντα ΟΡΜΥΛΙΑ απο το Μετόχι της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην Ορμύλια.
Τα προιόντα που παράγονται στο Μετόχι καλλιεργούνται µε σεβασµό στη φύση και στο περιβάλλον, κάνοντας καθηµερινή πράξη την έννοια της οικολογίας. Η συγκοµιδή γίνεται µε το χέρι, µε τη συµµετοχή όλης της αδελφότητας (είναι η λεγόµενη «παγκοινιά»). Η επεξεργασία γίνεται µε παραδοσιακές και φυσικές µεθόδους, πάντα µε ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα των προιόντων
Αναμφίβολα, πέρα από τα προϊόντα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, το κοινό ουσιαστικά επιβράβευσε το σύνολο των προϊόντων που συμμετείχαν στην έκθεση με το ενδιαφέρον και την προτίμησή του.