Σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ με Ι.Χ. στη Ρόδο

Σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ με Ι.Χ. στη Ρόδο

Σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ με Ι.Χ. στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 247 ΦΟΡΕΣ

ΦΛΑΣ στο παρελθόν - Εν Ρόδω Τετάρτη 6 Μαρτίου 1957 Αριθ. Φύλλου 1767

ΣΥΓΚΡΟΥΣΘΗΣΑΝ 2 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ
Το Σάββατον και περί ώραν 16ην μ.μ. επί της οδού Στεφάνου Καζούλλη έλαβε χώραν σύγκρουσις μεταξύ του υπ’ αριθ. ΔΧΡ 82.662 λεωφορείου οδηγουμένου υπό του Κασιώτη Μιχαήλ ετών 49 οδηγού του ΚΤΕΛ και του υπ’ αρ. 82.253 αυτοκινήτου Ι.Χ. οδηγουμένου υπό του Μαστρογιαννάκη Παναγιώτου ετών 34.
Αποτέλεσμα της ανωτέρω συγκρούσεως υπήρξεν το ότι αμφότερα τα οχήματα υπέστησαν ζημίας. Υπό του Α’ Αστυνομικού Τμήματος ενεργούνται δέοντα.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΙ ΤΟΥ ΝΟΜΑΡΧΟΥ
Χθες την πρωΐαν ο Νομάρχης Δωδεκανήσου κ. Ρεμπάκος συνειργάσθη επί μακρόν με τον βουλευτήν κ. Γαβριήλ Χαρίτον επί θεμάτων ηλεκτροφωτισμού των νήσων Ρόδου και Κω. Επίσης ο κ. Νομάρχης συνειργάσθη μετά του προέδρου της Λιμενικής Επιτροπής Δωδεκανήσου κ. Ζουρούδη, με θέμα τα εκτελεσθησόμενα λιμενικά έργα Ρόδου, Κω και Νισύρου. Εξ άλλου τον κ. Νομάρχην επεσκέφθησαν και συνειργάσθησαν επί διαφόρων ζητημάτων της αρμοδιότητος των, ο δήμαρχος Μεγάλου Χωρίου Τήλου, ο πρόεδρος της κοινότητος Ασκληπειού, ο Διευθυντής του Οργανισμού Δημοσίας Περιουσίας Δωδεκανήσου και ο Διευθυντής της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων.


ΣΥΝΗΛΘΕΝ Η ΛΙΜΕΝΙΚΗ
Χθες συνήλθεν εις συνεδρίασιν υπό την προεδρείαν του κ. Ζουρούδη η Λιμενική Επιτροπή Δωδεκανήσου, προς συζήτησιν διαφόρων θεμάτων και λήψιν σχετικών αποφάσεων. Μεταξύ άλλων, θα συζητηθή το θέμα των λιμενικών έργων Καρπάθου.

ΕΓΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ ΕΙΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ
Αφίχθησαν εξ Αλεξανδρείας εις την πόλιν μας οικογένειαι καταγόμενα Δωδεκανήσου, αι οποίαι κατέλειψαν την Αίγυπτον. Μεταξύ των ανωτέρων οικογενειών προσφύγων περιλαμβάνονται μηχανικοί και ηλεκτρολόγοι εξ Ισμαήλ και Πορτ Σάιδ. Εξ άλλου εγνώσθη ότι εντός του τρέχοντος μηνός Μαρτίου θα αφιχθούν και άλλαι δωδεκανησιακαί οικογένειαι εξ Αιγύπτου προς εγκατάσασιν ενταύθα.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕΩΣ ΤΗΣ 6ΕΤΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΩΝ
Την παρελθούσαν Κυριακήν, το προεδρείον του συλλόγου δημοδιδασκάλων Ρόδου “ο Απόλλων” επεσκεύθη τον Υπουργόν Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Κωτιάδην και τον παρεκάλεσε να ενεργήση προς επίλυσιν του ζητήματος αναγνωρίσεως των ετών προϋπηρεσίας εκπαιδευτικών Δωδεκανήσου, ήτοι από 1937 μέχρι του 1943. Ο Υπουργός εδήλωσε ότι το ζήτημα τούτο κατά των ενεργειών του, ευρίσκεται εις το τέρμα του και ότι σχέδιον Νόμου, το προβλέπον την αναγνώρισιν του εν λόγω ετών θα καταστεί εις την Βουλήν προς ψήφισιν εντός του τρέχοντος διμήνου.

ΥΠΟ ΦΟΡΤΗΓΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΕΤΡΑΥΜΑΤΙΣΘΗ 11ΕΤΗΣ ΠΑΙΣ ΕΙΣ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟΝ ΤΟΥ Α.Ο.Ν.
Δυστύχημα έλαβε χώραν χθες την 5ην απογευματινήν εις την περιοχήν του γηπέδου του ΑΟΝ, με θύμα τον 11ετή παίδα Νικόλαον Σάρλην του Γεωργίου. Κατά σχετικάς πληροφορίας, καθ’ ον χρόνον ο μικρός Σάρλης διήρχετο εκ της οδού πλησίον το γηπέδου, ενέπεσεν εις φορτηγόν αυτοκίνητον και κατάπεσεν επ του εδάφους με αποτέλεσμα να κτυπήσει μάλλον σοβαρώς εις την κοιλίαν. Πάραυτα ο μικρός μετεφέρθη εις το Νοσοκομείον όπου διαπιστωθέντος είχεν υποστή θλάσεις κοιλίας, εισήχθη εις το χειρουργικόν προς εγχείρισιν.

ΘΑ ΑΓΟΡΑΣΘΟΥΝ ΤΑ ΚΑΠΝΑ ΡΟΔΟΥ
Ο Νομάρχης κ. Ρεμπάκος δι’ εγγράφου του προς την Καπνοβιομηχανίαν Ρόδου έδωκεν εντολήν, όπως εντός της εβδομάδος προβή εις αγοράν των καπνών Ρόδου τρεχούσης εσοδείας. Κατά σχετικάς πληροφορίας, εντός της εβδομάδος συνεργεία της Καπνοβιομηχανίας θα αγοράσουν διαφόρους ποσότητας καπνών από κοινότητας της Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Ηλίας Καραβόλιας: Το μέλλον που δεν βλέπουμε

Γιάννης Παρασκευάς: Μία βόλτα στη Λίνδο

Μανώλης Κολεζάκης: Σελίδες από την πολεμική ιστορία της Ρόδου

Ηλίας Καραβόλιας: Περί της δομής των πραγμάτων

Γιώργος Γεωργαλλίδης: Η ανάγκη επιστροφής της ελπίδας

Θεόδωρος Παπανδρέου: Έχει θέση η τιμωρία στη διαπαιδαγώγηση του παιδιού;

Πέτρος Κόκκαλης: Εθνική Πράσινη Συμφωνία για την ευημερία

Γιάννης Ρέτσος: Υπερτουρισμός: μύθοι και αλήθειες