Τι έγινε στις σημερινές "Δημαιρεσίες" στον Δήμο Ρόδο

Τι έγινε στις σημερινές "Δημαιρεσίες" στον Δήμο Ρόδο

Τι έγινε στις σημερινές "Δημαιρεσίες" στον Δήμο Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1230 ΦΟΡΕΣ

Το παρασκήνιο για τον Γιάννη Περδίκη που ο δήμαρχος έθεσε εκτός παράταξης

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ρόδου, κ. Φώτη Χατζηδιάκου, ότι θέτει εκτός παράταξης τον μέχρι πρότινος Αντιδήμαρχο Οικονομικών και στενό συνεργάτη του κ. Γιάννη Περδίκη, επισκίασε τις δημαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν νωρίτερα σήμερα το μεσημέρι στο Δήμο και ολοκληρώθηκαν ομαλά ενώ ίδιο παραμένει τελικά το Προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

Πρόεδρος προτάθηκε εκ νέου ο κ. Βαγγέλης Μανδρακός παρά τα όσα είχαν γίνει γνωστά τις τελευταίες εβδομάδες, ότι δεν επιθυμούσε να συνεχίσει από την πλέον τιμητική θέση του δ.σ. και ότι θα προτεινόταν άλλος συνάδελφός του. Σύμφωνα με πληροφορίες, όμως, η πρόθεση αυτή του κ. Μανδρακού προσέκρουσε στη…δυσκολία που αντιμετώπισε ο Δήμαρχος να βρει τον αντικαταστάτη του και έτσι εκείνος, προκειμένου να μη δημιουργηθεί πρόβλημα στην παράταξη, απεδέχθη εκ νέου την πρόταση του Δημάρχου.

Αν και με κάποιες…διαρροές ψήφων, επανεξελέγησαν ο κ. Σάκης Στάγκας από τη μείζονα μειοψηφία και ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής από την ελάσσονα στις θέσεις του Αντιπροέδρου και του Γραμματέα του δ.σ. αντίστοιχα.

Η «έκπληξη» ήταν η πρόταση του κ. Χατζηδιάκου για τη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής (ΕΠΖ) που είναι πλέον ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Μιχάλης Παλαιολόγου αντί του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Μεσαιωνικής Πόλης κ. Γιώργου Κακούλη που ήταν μέχρι πρότινος. Ουδείς γνωρίζει ακόμη εάν αυτό σημαίνει ότι αλλάζει «πόστο» ο κ. Παλαιολόγου και αν παύεται από Αντιδήμαρχος ή αλλάζει «πόστο» και ο κ. Κακούλης αφού ο Καλλικράτης δεν υποχρεώνει ο Πρόεδρος της Επιτροπής να έχει συγκεκριμένες αρμοδιότητες.

Αντιδήμαρχος Οικονομικών, όμως, φαίνεται ότι παραμένει ο κ. Σάββας Διακοσταματίου ο οποίος ορίστηκε εκ νέου Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, θέση που «παραδοσιακά» ανήκει στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών.

Η ανάδειξη του Προεδρείου και των μελών των Επιτροπών έγινε σε καλό κλίμα, με τους εκλεγέντες να δέχονται τα συγχαρητήρια και τις ευχές των συναδέλφων τους. Ο κ. Μανδρακός ευχαρίστησε το Σώμα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό του ενώ οι επικεφαλής των παρατάξεων του ευχήθηκαν καλή δύναμη και να είναι πιο…δυναμικός. Το ίδιο έγινε και για τον Αντιπρόεδρο και τον Γραμματέα.

Το παρασκήνιο με τον κ. Περδικη

Μετά την εκλογή του Προεδρείου, ο Δήμαρχος αφού συνεχάρη τους επανεκλεγέντες, αναφέρθηκε στα διαδικαστικά λέγοντας ότι οι προτάσεις για την κάθε θέση γίνονται πρώτα σε συνεδριάσεις των παρατάξεων, όπως έγινε και στην πλειοψηφία. Εκεί, σύμφωνα με τον Δήμαρχο, ήταν παρών ο κ. Περδίκης, ο οποίος όμως δεν προσήλθε στη χθεσινή, ειδική, συνεδρίαση για να ψηφίσει τον κ. Μανδρακό, κάτι που αποτελεί προσβολή προς το Σώμα, γι’ αυτό και διεγράφη, όπως είπε.

Στη συνέχεια, επικεφαλής των παρατάξεων επιβεβαίωσαν ότι η διαδικασία έγινε σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στις παρατάξεις τους. Όταν τον λόγο πήρε ο κ. Χατζής Χατζηευθυμίου της ελάσσονος, παρότρυνε τον Δήμαρχο να διερευνήσει πρώτα μήπως ο κ. Περδίκης είχε κάποιο σοβαρό λόγο που δεν προσήλθε, πριν προχωρήσει στη διαγραφή του.

Απαντώντας ο Δήμαρχος είπε, καταρχήν, στον κ. Χατζηευθυμίου ότι έχει περάσει και ο ίδιος από τη θέση του και γνωρίζει. «Ναι, ο συνάδελφος κ. Περδίκης είναι φίλος», είπε ο κ. Χατζηδιάκος, αναφέροντας, μάλιστα, ότι η διαπροσωπική τους σχέση δεν έχει διαφοροποιηθεί. Είπε όμως, στη συνέχεια ότι, ο κ. Περδίκης στη συνεδρίαση της πλειοψηφίας είχε τοποθετηθεί και είπε ότι θα ψηφίσει τον κ. Μανδρακό αλλά σήμερα δεν απαντούσε ούτε στις κλήσεις του Δημάρχου ούτε και συναδέλφων του, ούτε έστειλε κάποιο μήνυμα στον ίδιο, παρά μόνο σε έναν συνάδελφό του λέγοντάς του να μεταφέρει ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του κ. Μανδρακού «με τα δέκα» και τελικά δεν ήρθε. Τότε, είπε ο Δήμαρχος, αυτό είναι προσβολή προς το Σώμα. «Γι’ αυτό διαγράφεται. Τελεία και παύλα!», είπε με αυστηρό ύφος.

Αναλυτικά, η ψηφοφορία:

Πρόεδρος

Επανεξελέγη ο κ. Βαγγέλης Μανδρακός

Επί 43 παρόντων έλαβε 38 ψήφους

Βρέθηκαν 4 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο

Αντιπρόεδρος

Επανεξελέγη ο κ. Σάκης Στάγκας

Επί 43 παρόντων έλαβε 31 ψήφους.

Βρέθηκαν 11 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο

Γραμματέας

Επανεξελέγη ο κ. Αντώνης Γιαννικουρής

Επί 43 παρόντων έλαβε 26 ψήφους.

Βρέθηκαν 16 λευκά και 1 άκυρο ψηφοδέλτιο

Επιτροπή Ποιότητας Ζωής

Επί 43 παρόντων βρέθηκε 1 λευκό και εκλέγονται οι παρακάτω με τις εξής ψήφους:

Από την πλειοψηφία:

Γιώργος Κακούλης 42

Ιωάννης Κούρτης 42

Στέφανος Κυριαζής 42

Βάσω Παπαδημητρίου-Ξεπαπαδάκη 42

Τέρης Χατζιωάννου 42

Μιχαήλ Χριστοδούλου 42

Από τη μειοψηφία

Μαρία Καραγιάννη 37

Ιωάννης Γιαννακάκης 41

Παναγιώτης Τοκούζης 37

Σταματία Σαρρή-Υψηλάντη 40

Αναπληρωματικοί

Από την πλειοψηφία

Σάββας Καλαθενός 42

Δημήτρης Καραντζιάς 41

Γιώργος Πόκκιας 42

Σωτήρης Πετράκης 42

Στέργος Παρδαλός 42

Από τη μειοψηφία

Ευγένιος Κασσανής

Η Οικονομική Επιτροπή

Επί 43 παρόντων βρέθηκε 1 λευκό στην ψηφοφορία για τα τακτικά μέλη και επίσης 1 λευκό για τα αναπληρωματικά. Εκλέγονται οι παρακάτω με τις εξής ψήφους:

Από την πλειοψηφία

Γιάννης Κορωναίος 42

Αλέξανδρος Μανωλάκης 41

Δήμος Μουτάφης 41

Δημήτρης Παρασκευάς 42

Μιχάλης Σταυρής 42

Βασίλης Ψυλλάκης 41

Από τη μειοψηφία

Μαρία Καραγιάννη 37

Ευγένιος Κασσανής 39

Τάσος Σπανός-Παπαγιάννης 38

Στέφανος Δράκος 37

Αναπληρωματικά μέλη

Μιχάλης Παλαιολόγος 42

Γιώργος Σαρίκας 41

Δημήτρης Τσίκκης 42

Μαρία Χατζηλαζάρου 42

Από τη μειοψηφία

Σταματία Σαρρή-Υψηλάντη 40

Παναγιώτης Τοκούζης 38

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο